CHP Samsun İl Başkanı Türkel: Destekler Yetersiz Esnaf Zorda

TAKİP ET

CHP Samsun İl Başkanı Türkel, esnaflara yönelik açıklanan destek paketlerinin yetersiz olduğunu belirterek, "Esnaflarımız yardıma muhtaç duruma düştüler. İktidar bu tabloyu görmüyor mu? "dedi. 

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, korona virüs nedeniyle tüm işyerlerinin tedbir amacıyla kapalı durumda olduğunu hatırlattı. AK Parti Samsun Milletvekillerini göreve davet eden Türkel, esnafın durumunun kötü olduğuna dikkati çekerek, destek adımlarının atılması gerektiğini söyledi. 

AK PARTİLİ VEKİLLERE ÇAĞRI 

Türkel, " Sayın AK Parti Milletvekilleri, millet olarak zor günlerden geçiyoruz ve koronavirüs ile millet olarak mücadele veriyoruz. Söz konusu mücadele tedbirleri kapsamında büyüklerimiz ve 20 yaş altı gençlerimiz evlerinde kalırken, AVM’ler berberler, kafe ve lokantalar, çay ocakları gibi işletmeler geçici süre ile kapatılmış, özellikle hizmet hizmet sektöründe çalışan bir sürü hemşerimiz bir çare evinde hükümetin yardımlarından deva bekler duruma gelmiş, ciddi anlamda ekonomik sıkıntı içerisine düşmüştür. Sayın AK Parti milletvekilleri; Biz aynı şehrin havasını soluyan, bu şehrin evlatlarıyız. Sözde esnaf kredi paketleriniz ve aranan şartlar anlaşılan esnafımızın derdine çare olmamıştır. Hükümetin yardım dağıtım anlayışı, esnafımızın açlığına yokluğuna dokunamamıştır. Her zaman yaptığınız gibi vaat etme zamanı değil artık somut olarak bir şeyler yapma zamanı "dedi.  Tolgahan ÇAĞLAR