CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok: 'Artık ülkemizde değişim zamanıdır'

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve Başmüfettiş Fatih Tok, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinden Millet İttifakı'nın zaferle çıkacağını belirterek, 'Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da 13. Cumhurbaşkanımız olacaktır' dedi.

Seçim startını büyüdüğü memleketi Samsun'un Yakakent ilçe sahilinde bulunan Atatürk Anıtı önünden sevenleriyle ve ilçe halkıyla birlikte veren CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok,  14 Mayıs seçimlerinin ülke için çok önemli olduğunu vurguladı. 
CHP Genel Merkezi’nde Samsun milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yapan Fatih Tok’un parti rozetini, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç taktı ve kendisini tebrik ederek başarılar diledi. Tok, “Artık ülkemizde değişim zamanı gelmiştir. Tek adamlık dönemi sona erecektir. Türkiye’nin en büyük sorunu şu an tek adam yönetimidir. Ben de bir hukuk insanı olarak ülkemin demokratikleşmesine katkı vermek adına aday adayı oldum” diye konuştu.  

'13. CUMHURBAŞKANIMIZ
KILIÇDAROĞLU OLACAK'

15 Temmuz hain FETÖ kalkışması sonrası Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak İstanbul’da dönemin Valisi ve Emniyet Müdürü’nün gözaltına alınma talimatını veren ve sorgulamalarını bizzat yapan Fatih Tok  “Şayet bir sorunun olduğuna inanıyorsanız ve o sorunun çözümünde görev almıyorsanız siz de o sorunun bir parçası oluyorsunuz. Ben bu topraklarda doğdum ve büyüdüm. Bu topraklarda beni bu günlere getiren çevremin ve herkesin üzerimde hakkı var. Dolayısıyla ben bu topraklara, ülkeme borcumu ödemek için aday oldum. Sorumluluğumun bilincindeyim ve o sorumluluğu yerine getiriyorum. Ülkemizin yeniden yapılanması, adaletin yeniden inşasında Sayın 13. Cumhurbaşkanımız olacağına kesin emin olduğum Kılıçdaroğlu’nun yanında olup, taşın altına elimi koymakta kararlıyım”  dedi. 

'KUVA-YI MİLLİYE HAREKETİNİ HALKIMIZA ANLATACAĞIM'

Emekli Cumhuriyet Savcısı ve Adalet Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde yurt içi ve yurt dışı önemli görevlerde yer alan Fatih Tok, adaylığı sürecinde Samsunlulara Millet İttifakı'nın ve 6’lı masanın bir Kuva-yı Milliye hareketi olduğunu anlaşılır bir dille anlatacağını ve ikna edeceğine inandığını belirterek şöyle devam etti: 

“2010 referandumundan sonra yapılan Anayasa değişikliği ile HSYK’ya müdahale edildi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, devletin ana sigortasıdır. Bu sigortanın devre dışı bırakılması nihayetinde devlet ihalelerinde usulsüzlüklere yol açmış, bu da ülkede kayırmacı bir anlayışı doğurmuştur. Hizmet hareketi olarak kendini tanıtan cemaat yapılanması Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulunu eline geçirdiği zaman kendi ajandasıyla hareket etti. Benim gibi demokrat düşünceli olan, hak ve hakikate önem veren arkadaşları önemli soruşturmalara göndermediler. Ergenekon soruşturmaları öncesinde bu örgüt saha temizliği yaptı. Yürütülen soruşturmalarda cemaat kendi adamlarını görevlendirdi. Bizim gibi insanları genelde pasif görevlere yönlendirdiler. Dönemin İstanbul emniyet müdür ve valisini FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alan, sorgulayan savcıyım” dedi.

'VATANIMA BORCUMU 
ÖDEMEK İÇİN SAHADAYIM'

Tok siyasete girme kararıyla ilgili düşüncelerini ise şöyle anlattı: “ Siyasete girmek için görevimden istifade etmeyi hiç düşünmedim. 2018 yılında emekli olmaya karar verdim. Ülkemde yaşanan ciddi sorunları yakından gözlemleyen bir insan olarak bu sorunları kendi bakış açımla değerlendirmeye gayret ettim ve şunu fark ettim. Ülkenin sorunlarının yanı sıra kendi ilçemdeki hemşehrilerimin de sorunları var. Samsun’un genel sorunları var. İşsizlik hat safhada, yatırım yok. Yatırımlar hep  başka illere kaydırmışlar. Samsun’un öz evlatlarının bu kente sahip çıkması gerekiyor.  Benim ilçemde ve bölgemde hemşehrilerim aday adaylığı açıklamamda yanımda durdular. Beni bir umut olarak gördüler. Ben de onlara kayıtsız kalamazdım. Hemşehrilerimin moral ve destekleri beni siyasete atılmaya daha da teşvik etti. Yakakent ilçemizde Atatürk Anıtı önünde hemşehrilerimle bir araya geldiğimde bunu gördüm. Çünkü o gün oradaki kalabalıkta her siyasi düşünceden insan vardı. Hükümet Konağındaki memurlar bile işi gücü bırakıp benim konuşmamı dinlediler. İnsanların değişim noktasında bir beklentilerinin olduğunu gördüm. Peki, biz bunu nasıl başaracağız? Cem Karaca’nın şarkısında dediği gibi “ İki gözüm yok bu işin sağı solu” diyerek. Artık sağ sol meselesi kapanmıştır. İnşallah aday adaylık başvurumla birlikte yakama taktığım rozetimi ölene kadar çıkarmayacağım. Yüzde 65’in altında oy alırsam da milletvekili mazbatamı yakacağım bu kadar iddialıyım” dedi.

'İLÇELERİMİZ İYİ           
YÖNETİLMİYOR'  
              

Kendi memleketi Alaçam ve Yakakent’in son dönemdeki sorunlarına değinen CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok, ilçede yüksek seviyede betonlaşmanın olduğunu belirterek şehirleşmenin olmadığını  söyledi. 

Benzer sorunların Samsun’un her yerinde olduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok, şöyle  devam etti: “ Yakakent ilçemiz Samsun’un en bilinen, en gözde sahil beldelerinden biridir. İlçenin önceki dönem Belediye Başkanı bir doktordu. O dönemlerde yapılan ilçe girişinde yer alan mezbahane hâlen faaliyette. Bu mezbahane maalesef denizimizi ciddi anlamda kirletmektedir.Peki soruyorum! Siz bu güzel ilçeyi bu hale getirip nasıl turist misafir edeceksiniz? Bu ilçenin biblo gibi bir ilçe olması gerekir. Denizimizi bir turizm ve cazibe unsuru olarak görmek istemeyenler Yakakent ilçemizde denizi bir sanayi alanına dönüştürdü. Bunu gerçekleştiren oligarklar, Yakakent’ten çok güzel istifade ediyor. İlçede kurulan balık çiftliği hem balıkları tehdit etmekte hem de deniz turizmini bitirmektedir. Ben güzel ilçem için güzel hayaller kurmak isterdim ama maalesef kuramıyorum” dedi.

DOLU BİR KARİYER 
GEÇMİŞİM VAR

Samsun Alaçam ilçesi doğumlu, devletin önemli kademelerinde ve Bakanlık düzeyinde Adalet Başmüfettişi olarak görev yapan, görevde olduğu dönemde Milli Güvenlik Akademisi Eğitim Programı kapsamında yurtdışında önemli çalışmalar gerçekleştiren Fatih Tok, “Samsun’un Yakakent ilçesinin Koz Köyü'ndenim. İlkokulu köyümde bitirdim. Ortaokul ve liseyi Alaçam İmam hatip Lisesi’nde tamamladım. Okuryazar olmayan bir anne ve ilkokul mezunu bir babanın evladı olarak yetiştim. Yüksek tahsilimi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak 1990 senesinde mezun oldum. 91 senesinde Hâkimlik stajına başladım. stajımı tamamladıktan sonra ilk görev yeri olarak Gümüşhane’nin Şiran ilçesine savcı olarak atandım. Bu evredeyken vatani görevimi bedelli asker olarak ifa ettim. Burada görev sürem dolduktan sonra Amasya’nın Gümüşhacı ilçesine geldim.Buradan da İzmir’in Karaburun ilçesine atandım. Karaburun’da görevdeyken Müfettişlik görevine getirildim. 2006 senesinde Başmüfettişoldum.Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı olan bir dostumun teşvikiyle geçici süreli olarak burada uzman Müfettiş olarak görev yaptım. Sonrasında yeniden Müfettişlik görevime geri döndüm.  Mesleki anlamda dolu bir kariyer geçmişim var” dedi. Nazım AKPINAR

Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok, seçim kampanyası kapsamında memleketi Yakakent ilçesini ziyaret ederek hemşehrileriyle bir araya geldi.

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Tok, seçim startını memleketi Yakakent’ten verdi. Tok Yakakent sahilinde yer alan Atatürk Anıtı önünden Yakakentli hemşehrilerine seslendi.

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok, seçim turları kapsamında CHP teşkilatlarını ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Fatih Tok Samsun Milletvekilliği aday adaylığı resmi başvurusunu Ankara’da bulunan CHP Genel Merkezi binasında gerçekleştirdi. 

Tok’un parti rozetini CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç taktı.