CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok: 'Vatan borcunu ödemek için adayım'

TAKİP ET

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve Başmüfettiş Fatih Tok, CHP'den Samsun Milletvekili aday adaylığını düzenlediği toplantıda açıkladı. Tok, "Vatanıma ve halkıma olan vefa borcumu ödemek, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmak için adayım dedi.

Görevde olduğu dönemde FETÖ terör örgütüne yönelik önemli resmi soruşturmalarda yer alan, devletin belirli kademelerinde Bakanlık düzeyinde Adalet Başmüfettişi olarak görev yapan emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Fatih Tok, CHP Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda CHP'den Samsun Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. 

'KUVA-Yİ MİLLİYE 
HAREKETİ BAŞLATIYORUZ'

"Millet İttifakı olarak yeniden bir Kuva-yi Milliye Hareketi başlatıyoruz "diyen CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok, "Her ülke gibi bizim ülkemizin de sorunları var. Bu sorunlar bir şekilde çözülebilir. Türkiye’nin kronikleşmiş en önemli sorunu ise Recep Tayyip Erdoğan ve onun tek adam rejimidir. Bu sorunu çözmeden, tek adam rejimine son vermeden diğer hiçbir sorunu çözemeyiz. Beraber vereceğimiz demokrasi mücadelesi ile başarı sağlasakta o bir numaralı sorunu çözmeden bir adım ileriye adım atamayız. Bu hayati sorun, aynı zamanda AK Partililerin de sorunudur.  Bununla birlikte ortada bir problem varsa ve siz o problemi çözmek için gayret göstermezseniz siz de sorunun bir parçası olursunuz "dedi. 

'6’LI MASA BİR KUVA-Yİ 
MİLLİYE HAREKETİDİR'

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok şöyle devam etti; "Ben bugün iktidara karşı ittifak kuran 6’lı Masayı Kuva-yi Milliye Hareketi olarak görüyorum. Milli Mücadele döneminde ülkemizin tek bir sorunu vardı o da işgal sorunuydu. Mustafa Kemal Atatürk ve ona omuz veren yakın arkadaşları o en büyük sorunu birlikte omuz omuza vererek bertaraf ettiler. Türk halkı topyekün onları bağrına bastı ve birlikte işgale karşı zafer kazandılar. Aynı şekilde Millet İttifakı da bu misyonu üstlenerek yeniden bir kurtuluş ve tam bağımsızlık hareketini başlatmıştır. Biz de bu harekette sonuna kadar 6’lı Masa'ya destek vermek zorundayız” dedi.

'TÜRKİYE BÜYÜK 
BEDELLER ÖDEDİ'

Türkiye’nin çok büyük bedeller ödediğine dikkat çeken Tok, mevcut iktidarın ülkemizin en hayati kurumlarına yönelik yaptığı sistematik tahribatların giderilebilmesi için bu demokrasi mücadelesine hep birlikte katkı sunmaları gerektiğini söyledi. Tok, "Kuvvetler ayrılığını ve yargı bağımsızlığını mutlaka yeniden tesis etmeliyiz. Biz inşallah Genel Başkanımız Kemal Beyin önderliğinde başlattığımız yeniden Kuva-yi Milliye Hareketi'ni tamamladığımızda yargıyada nefes aldıracağız. Anayasa'nın teminatı olan başta ifade özgürlüğü olmak üzere tüm aşınan değerlerimizi yeniden hayata geçireceğiz ve değerlerimizle barışacağız "ifadelerini kullandı. 

TOPLANTIYA 
YOĞUN KATILIM 

Toplantıya, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP eski Samsun Milletvekili Suat Binici, Yakakent eski Belediye Başkanı Burhan Bayraktar, partinin kadın ve gençlik kolları temsilcileri, Tok’un dostları ve çok sayıda partili katıldı. Nazım AKPINAR

Programa katılan CHP eski Samsun Milletvekili Suat Binici ve İl Başkanı Türkel, Aday Aday’ı Tok'u tebrik ederek başarılar diledi.

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih  Tok’un partili dostları ve hemşehrileri, kendisini tebrik ederek başarılar diledi.