CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Neşe Kangüleç: 'Güzel bir Türkiye hayalim var'

TAKİP ET

Eğitimci Neşe Kangüleç, CHP'den Samsun Milletvekili aday adaylığını düzenlediği geniş katılımlı toplantı ile duyurdu. Kangüleç, "Güzel bir Türkiye hayalim var "dedi.

Samsun'un eğitim ve sosyal hayatına projeleri ile dokunan Eğitimci Neşe Kangüleç, CHP'den Samsun Milletvekili aday adaylığını, CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantı ile kamuoyuna duyurdu. Toplantıya, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, partinin kadın kolları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

'SAMSUN'UN EĞİTİM 
HAYATINA DOKUNDUM'

Projelerini anlatan CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Neşe Kangüleç, "Eğitimimi Samsun’da tamamladım. Çalışma hayatıma mezun olduğum günün hemen ertesi günü 1945 yılında Samsun Dershanesi'nde İngilizce Öğretmeni olarak atandım. 4 yıl Kız Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptım. 88 yılında Samsun’da sadece iki tane çocuk yuvası vardı ve kayıt için yer bulunamıyordu. Kısıtlı maddi imkanlarımla çocuklarımız için rahat bir ortam sağlamak için kolları sıvadım ve Samsun’un 3. Özel Çocuk Yuvası'nı hizmete açtım. 16 yıl hizmet verdiğim kreş ve anaokulu eğitim sektöründe çalışmalarıma devam ederken, yine Samsun’da bebek ihtiyaç malzemelerinin satıldığı Babyland isminde iki işletmeyi annelerin hizmetine açtım. İşlettiğim anaokulunu SAYDİEM Yabancı Dil Eğitim Kursu'na çevirdim. Değişik eğitim kurumlarında branşımla ilgili çalışmalar yaptım. Kısacası çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimleri için çok ciddi projeleri hayata geçirdim. En gurur duyduğum yanım, eğitimcilik hayatımda 8 bin üzerinde Samsunlu çocuğumuza ve gencimize Atatürkçülüğü öğretmem olmuştur” dedi.

'BENİM HAYALİM VAR' 

Kangüleç, son 8 yıl içerisinde Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığını yürüttüğünü belirterek, ekibiyle birlikte Atakum ilçesinde birçok sosyal sorumluluk projesine imza attığını ifade etti. Şuan Atakum Eğitim Kooperatifi Başkanlığını yürütmekte olan Kangüleç, konuşmasının devamında parti çalışmalarından söz ederek şöyle devam etti; "Siyasette yeni sayılmam. 2008 yılından beri CHP üyesiyim. CHP Atakum İlçe Örgütü'nün farklı birimlerinde görevler üstlendim. 2011 genel seçimlerinde Samsun CHP 7. Sıra Milletvekili Adayı oldum. Partimin iktidar olacağı, hak ve hukukun üstünlüğünün sağlanacağı güzel bir Türkiye hayalim var. Bu hayalimden hiçbir zaman vazgeçmedim. İşte o an şuandır” dedi.


     
'TÜRKİYE İYİ 
YÖNETİLMİYOR'

Türkiye’nin genel sorunlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Neşe Kangüleç, "Türkiye’nin en önemli genel sorunlarından biri eğitimdir. Ülkemiz 6 Şubat gecesi büyük bir deprem felaketi yaşadı. 45 binin üzerinde insanımızı kaybettiğimiz bu felaketi üzüntüyle izledik. Yaşadığımız bu felaket bizi hüzne boğdu. İnsan eliyle yapılan her şey, doğa karşısında yıkılmaya mahkum mudur? Bu büyük insanlık trajedisi, bilimden ve ahlaktan ödün verilmesinin ve eğitimsizliğin tercih edilmesinin sonucudur. Artık ülkemizde eğitim alanında bir değişiklik kaçınılmaz olmuştur. Eğitim modelimiz mutlaka modern dünyaya uygun olmalıdır. Eğitimde fırsat eşitliği mutlaka sağlanmalıdır.” 

ÇOCUK ANNELERE 
DİKKATİ ÇEKTİ 

Acil çözülmesi gereken sorunlardan birininde 'çocuk annelerdir' diyen Kangüleç, daha çocuk yaşta eğitimden koparılan ve sahip çıkılmayan kız çocuklarımızın istismarını önleyecek yasal düzenlemelerin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 
Çiftçinin ve tarım emekçilerinin çektikleri krediler nedeniyle büyük bir faiz borcu yükü altına girdiğini belirten Kangüleç, "Çiftçilerimize her türlü mali  ve lojistik destek verilmelidir dedi.

'SORUMLULUĞU 
BİLİYORUM '

Kadınlara yönelik şiddet eylemlerine de dikkat çeken Kangüleç, en çok kadın ölümünün 2019 yılında yaşandığını belirterek, bu ölümlerin önüne geçebilmek için gerekli yasal düzenlemelerin yanında mutlaka İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden devreye sokulması gerektiğini söyledi.  Ekonominin içinde bulunduğu zor durumla ilgili de görüşlerini ifade eden CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Neşe Kangüleç,  ülkenin döviz açığını azaltacak hiçbir önlemin alınmadığını ifade ederek, bütçe dengesinin altüst edildiğini öne sürdü. Kangüleç, "Bu ucube rejimde işini kaybedenlerin sayısı 3 milyon 202 bini buldu, son bir yılda ise 2 Milyon 585 bin vatandaşımız işini kaybetmiştir.Türkiye beyin göçü veriyor. Samsun'un kronik sorunlarını çözmek için birlikte hareket edilmesi gerekir. İyi bir milletvekili olmak sorumluluk getirir. Bunun bilincindeyim. Milletvekili seçildiğimde her zaman halkın içinde olacağım. Onların bana verdiği vekaletle Atatürk’ümüzün güzel şehri Samsunumuzu hatırı sayılır modern şehirlerin arasına katacağım. Aday adayı olarak bu şehrin bir öz evladı olarak göreve talibim ifadelerini kullandı.
 
CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Kangüleç’i, toplantı sonrası İl Başkanı Türkel ve partili dostları tebrik etti. Nazım AKPINAR