CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek: Canik sel felaketinin sorumluları nerede?

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Zeybek, Canik'te 14 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketini hatırlattı, sorumluların yargı önüne çıkarılmadığını söyledi. Zeybek, "Burada TOKİ'nin hiç mi ihmali yok. Sorumlular nerede "diye sordu. 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Canik ilçesinde 2012 yılında meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketini hatırlattı, sorumluların ve ihmali olanların yargı karşısına çıkarılamadığını öne sürdü. TOKİ konutlarının zemin katlarından  insanların cansız bedenlerinin çıkarıldığı görüntüleri hatırlatan Zeybek, "TOKİ’nin ihmali nedir? Sorumlular kimlerdir. Neden yargı önüne çıkarılmıyorlar? "dedi.  

VEZİRKÖPRÜ HASTANESİ HAKKINDA ÇARPICI SORULAR 

TOKİ'nin yaptığını öne sürdüğü bazı ihmalleri gündeme taşıyan CHP Milletvekili Zeybek, "Samsun Vezirköprü ilçesinde 150 Yataklı Devlet Hastanesi ve 20 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yer seçiminde gerekli hassasiyetin gösterilmediği, seçilen yerin zeminin bozuk olduğu tespitleri yapılmasına rağmen, uzun süreler ve birçok müteahhitin iş bırakması sonucunda ödemelerle müteahhitler korunmuş mudur?  Hastane yeri seçiliyor, zemin sağlam değil, arsa seçiminde kimler korunmuş veya kimlere çıkar sağlanmıştır? Hastane yapımında müteahhitlerin iş bırakmaları ve işin uzaması sonucunda hastanenin maliyeti ne kadar artmıştır? Sonuç olarak Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin ilk ihale bedeli ile bitiş arasındaki fark ve burada oluşan kamu zararının miktarı ne kadardır? "ifadelerini kullandı. 

CHP'li Zeybek, 2012'deki Canik sel felaketini hatırlattı, sorumluların ve ihmali olanların yargı önüne çıkartılamadığını öne sürdü. Zeybek, Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili de bazı soruları gündeme taşıdı. Zekeriya FIRAT