CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek: Et ve süt ürünleri ateş pahası oldu

TAKİP ET

CHP Milletvekili Kemal Zeybek, "Halkımız, hızla fiyatları artmakta olan et ve süt ürünlerine ulaşmada sorunlar yaşıyor. Sosyal devlet ilkesi devreye sokulmalı, hem besiciye hem de tüketiciye destek verilmelidir" dedi

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Sayıştay denetim raporlarının görüşmelerinde söz aldı. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun kömür verdiği Manisa-Soma, Kütahya-Tunçbilek ve Çan Termik Santralleri ile Konya Şeker Fabrikası'ndan tahsilatların geciktiği yönünde denetim raporunda tespitlerin olduğunu kaydeden Kemal Zeybek, Soma'da yaşanan facia sonunda hayatını kaybeden 301 madencinin tazminat haklarının ne olduğunu sordu.

ESKİŞEHİR'DE KÖMÜR ARAYACAKLAR
Soma Holding'e bağlı Gürmin Enerji'ye 2013 yılında devri yapılan Yeni Çeltek Maden Ocağı'nın sözleşme şartları gereği yenilemesi ve yatırım yaparak işletmesi gerekirken, eski deforme malzemelerle uzun süre işleterek sonunda terk ettiğini yönündeki iddiaları gündeme getiren CHP'li Kemal Zeybek, Eskişehir'in Alpu ve Odunpazarı ilçeleri arasında bulunan Sevinç köyü ile Ağpınar köyünü kapsayan, Eskişehir OSB'ye yakın çok değerli bir arazide kömür araması yapılacağını kaydetti.

Zeybek, "Bu bölgede kısa sürede sağlayacağınız yarar uzun vadede çok zarar açacaktır. Çevre sorunlarını ve bölgeye vereceği zararları dikkate alarak iptal etmenizi bekliyoruz. Bölge halkı yapılacak çalışmalardan rahatsızdır" dedi.

ET VE SÜTTE SIKINTI YAŞANACAK
CHP Milletvekilli Zeybek; şöyle konuştu; "Et ve Süt Kurumu iki market aracılığı ile et satışı yaptırmak yerine bölgesel zincir marketleri de işin içine katarak açık ihale yöntemiyle ihaleler yapmış olsaydı, kurum zarar etmeyecek halkımız daha ucuz ete ulaşacaktı. Hayvanların satılacağı dönemlerde Et ve Süt Kurumu üretici ile tüketicinin yararını dikkate alarak piyasaya müdahale etmelidir. Üreticinin beslemiş olduğu hayvanların ucuz fiyattan satılmasını önlerken, tüketicinin uygun fiyattan ete ulaşmasını sağlamalıdır. Et ve Süt Kurumu sütün bol olduğu aylarda piyasadan süt alımı yaparak fiyatın gerçekçi rakamlarda olmasını sağlaması yanında işleyerek raf ömrü uzun ürünlere dönüştürmelidir. Et ve Süt ürünleri fiyatları hızla artmakta ve gelecek süreçte daha da çok artacağı uzmanlar tarafından ifade edilmektedir. Halkımız et ve süt ürünlerine ulaşmada çeşitli sorunlar yaşamaktadır. " Zekeriya FIRAT