CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek: Gençlere güveniyoruz 

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek 19 Mayıs mesajında gençlere güvendiklerini belirterek, "Çağdaşlığın ve ilericiliğin savunucusu Türk Gençliği, bu konudaki en büyük güvencemizdir "dedi. 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Zeybek, "Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919 günü başlattığı bağımsızlık savaşı, Türk ulusunu uçurumun kenarından döndürmüştür. Ulusumuzun içinde bulunduğu yokluklara ve yaşadığı sıkıntılara karşın zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı, tarihin akışını değiştiren, tutsaklığı kabullenmeyen ulusların her zaman başarıya ulaşacağını kanıtlayan, eşine az rastlanır bir kahramanlık ve özgürlük destanıdır "dedi. 

ASLA YILMAYACAĞIZ 

Zeybek mesajında, "Cumhuriyet'in temel değerlerine ve anayasal ilkelerine inanmayanların, aydınlanmayı ve çağdaşlaşmayı içine sindiremeyenlerin, ülkenin geleceğine ipotek koyanların, lâik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne ve kurumlarına yönelik saldırıları başta Atatürk gençliği ve bizleri asla yıldıramayacaktır. Çağdaşlığın ve ilericiliğin savunucusu Türk Gençliği, bu konudaki en büyük güvencemizdir.Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz' diyerek, büyük özverilerle kurulan laik, demokratik Cumhuriyet'i Türk Gençliği'ne emanet etmiştir "ifadelerini kullandı.  Tolgahan ÇAĞLAR