CHP Samsun Milletvekili Murat Çan'dan 'Asit Deposu Dolgucuları'na İstanbul-Ankara Göndermesi: "Şehirlerine ihanet edenlerin akıbetini unutmasınlar!"

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Cengiz İnşaat'ın Tekkeköy'de denizi doldurarak inşa edeceği asit depoları projesi için yapılan ÇED toplantısının ardından TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek iktidara sert eleştirilerde bulundu. Çan, yerel seçim sonuçları üzerinden iktidara gönderme yaparak "Şehirlerine ihanet edenlerin akıbetini unutmasınlar" dedi.

Basın toplantısında konuşan Çan, asit depolama amaçlı dolgu projesine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "şirket, denizin içine doğru 25 futbol sahası büyüklüğünde depolama amaçlı bir dolgu sahası inşa edecek.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Cengiz İnşaat'ın Tekkeköy'de denizi doldurarak inşa edeceği asit depoları projesi için yapılan ÇED toplantısının ardından TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek iktidara sert eleştirilerde bulundu.pic.twitter.com/KGGS8Vl81H

— Halk Gazetesi (@HedefHALK) April 25, 2024

Peki, bu dolgu alanında neler depolanacak? Sülfürik asit, silis, fosforik asit, fosfat, hurda! Karadeniz gibi hırçın bir denize dolgu yapacaksınız, bir de tutup o dolgu sahasında kimyasal ve hurda depolayacaksınız! Bunun adı ‘gözü dönmüşlük’tür ve bu yanlıştan derhâl ama derhâl dönülmelidir."

Çan, Samsun'da yaşanan rant ve yıkım düzenine de dikkat çekerek, Atakum ilçesinde devam eden dolgu projesi sürecine de değindi. Çan'ın sözlerine göre, Atakum'da bir dolgu projesi sonrasında oluşan marinayla ilgili doğanın intikamının alındığı, ancak şimdi aynı bölgeye yeniden dolgu yapılarak imara açma girişimlerinin olduğu belirtildi.

Son olarak Çan, Samsun'da yaşanan bu süreçlerin diğer kentlerde de yaşanabileceği uyarısında bulunarak, "Şehirlerine ihanet eden belediyecilik anlayışının akıbetini hatırlatırım" ifadelerini kullandı.

samsun samsun haber Murat Çan Samsun Milletvekili