CHP Samsun Milletvekili Zeybek: Öğretmenleri hakları verilmeli 

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Zeybek, "Öğretmenlerimizin özlük hakları ile yaşam koşulları düzeltilmeli, derse giren öğretmen başka bir iş düşünmemelidir. Öğretmenler arasındaki farklılıklara son verilmeli, öğretmenler meslek Kanunu ile 3600 Ek gösterge hakları en kısa zamanda verilmelidir "dedi. 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.  Zeybek mesajında, "Eğitim ve öğretimde çağdaş değerlerin gerisinde kalmamak için öğretmenlerimize önemli görevler düşerken, ülkemizi yönetenlere de öğretmenleri sorunsuz biçimde sınıfına göndermek, ders verdirmek düşüyor. Öğretmenlerin ekonomik sıkıntıları düşünmeden görevlerini yerine getirmeleri sağlanmalıdır "dedi. 

SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR  

Milletvekili Zeybek, "Ülkemiz okullarında görev yapan öğretmenler çeşitli kategorilere ayrılmış, kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmen görevlendirmeleri ile öğretmenlerimiz arasında ayrımcılık yapılmıştır. Öğretmenlerimiz, aynı işi yapıp fakat farklı ücret almaktadırlar. Bunların dışında öğretmen olmak için okuyup fakat atanamayan binlerce öğretmenimiz mevcuttur. Öğretmenlerin sorunları çözülmeden eğitim- öğretimde gerekli başarı yakalanamaz. Geleceğimizin güvencesi gençlerimizin eğitimleri konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan gerekli önlemler zamanında alınmalı; Öğretmenlerimizin özlük hakları ile yaşam koşulları düzeltilmeli, derse giren öğretmen başka bir iş düşünmemelidir. Öğretmenler arasındaki farklılıklara son verilmeli, Öğretmenler Meslek Kanunu ile 3600 Ek gösterge hakları en kısa zamanda verilmelidir. Eğitim ve öğretim çağındaki gençlerimizin yaşanılan sıkıntılarda hiçbir sorumluluğu yoktur, suç yönetenlerindir, gereken düzenlemeler zamanında yapılmalıdır "diye konuştu. Zekeriya FIRAT