CHP, Samsun Suyu Fiyatını Diğer Büyükşehirlerle Kıyasladı! Türkiye'nin En Pahalı Suyu Samsun Çıktı 

TAKİP ET

CHP Samsun İl Başkanlığı Yerel Yönetim Komisyonu, Samsun'da uygulanan 4 lira 20 kuruşluk suyun metreküp fiyatını diğer 30 Büyükşehir Belediyeleri ile  kıyasladı. Türkiye'nin en pahalı suyunu Samsun'un kullandığı ortaya çıktı.

31 Mart yerel seçimleri ile göreve gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmış, suyun metreküp fiyatını ise her ay TÜFE oranında otomatik zamma bağlamıştı. Su zammının iptali konusunda açılan dava sürerken, Samsun'da içme suyunun metreküp fiyatı 4 lira 20 kuruşa dayandı. Korona virüs nedeniyle vatandaşlara gönderilen yüksek kıyas faturalarda vatandaşın canını yakarken,  CHP Samsun İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Komisyonu'nun yaptığı bir araştırma gerçeği ortaya koydu. 

İKİNCİ SIRADA İSTANBUL 

CHP İl Başkanlığı, Türkiye'deki 30 Büyükşehir Belediyesi'nin su birim fiyatlarını araştırdı, ortaya bir tablo çıkardı. Samsun'da 4 lira 20 kuruşa dayanan metreküp fiyatı ile tabloda zirvede yer aldı. Samsun'un Türkiye'nin en pahalı suyunu kullandığı da ortaya çıktı. İkinci sırada 4 liralık metreküp fiyatı ile İstanbul yer alırken, üçüncü sırada 3 lira 93 kuruşluk metreküp fiyatı ile Van Büyükşehir Belediyesi, 3 lira 91 kuruşluk metreküp fiyatı ile Manisa Büyükşehir Belediyesi dördüncü sırada yer aldı. En ucuz metreküp birim fiyatı ise 2 lira 3 kuruşla Adana Büyükşehir Belediyesi'nin abonelerine ulaştırdığına tabloda yer verildi. 

BU MUDUR SİZİN SAMSUN SEVDANIZ?

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel de, tabloyu sosyal medya hesabından paylaşarak, "İşte Samsun ve diğer Büyükşehir Belediyelerinin su tarifeleri. Bu mudur sizin Samsun sevdanız "diye sordu. Türkel, önceki günde Büyükşehir Belediyesi'ni ve SASKİ'yi eleştiren çok sert bir açıklama yapmış, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde su indirimi yapılması konusunda karar alınmasıyla ilgili çağrı yapmıştı. 

CHP Samsun İl Başkanı Türkel

resimaltı: 31 Mart seçimleri ile göreve gelen Başkan Demir, içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmış, metreküp fiyatını TÜFE oranında her ay otomatik zamma bağlamıştı. Metreküp fiyatı 4 lira 20 kuruşa dayandı. 

Başkan Demir 

Haber: Zekeriya FIRAT