CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü: Nilay hanım bize kaybettirmeye oynuyor 

TAKİP ET

CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü, kendisi ile ilgili sözler söyleyen İYİ Parti SBB Adayı Tüfekci'yi hedef aldı. Öncü, "Geçmişte aday adayı olduğu partiyi savunmak, Nilay Hanım'a kalmış. O bize cevap veriyor. O, AK Parti'ye kazandırmaya bize kaybettirmeye oynuyor "dedi. 

CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkan Adayı Cevat Öncü, Salıpazarı’nda düzenlenen mitinge katıldı. 

Cevat Öncü, "Biz Samsun'u yönetenleri, yani yönetemeyenleri eleştiriyoruz. Sesi başka yerden geliyor" dedi. 

Burada toplanan kalabalığa seslenen Öncü, “Samsun'un ulaşım problemini, sel ve su baskınları problemini, gençlerimizin işsizliğini, hayat pahalılığını gördükçe bu alanda elimi taşın altına koyarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldum. Bunu sizlere güvenerek bu yola çıktım. Biz Samsun'un
problemlerini biliyoruz” diye konuştu.

'İŞSİZLİĞİ 
BİTİRECEĞİZ'

İşsizlik ve hayat pahalılığından da bahseden Öncü, “Biz diyoruz ki Samsun'da işsizlik var. Samsun'da hayat pahalı. Samsun'da içme suyu pahalı. ‘Su faturalarını yarı yarıya düşüreceğiz’ diyoruz. Biz, ‘Samsun'da, Salıpazarı’nda, tüm ilçelerde ulaşım ve ulaştırma problemleri var’ diyoruz. Biz iktidarı eleştiriyoruz. Samsun'u yönetenleri, yani yönetemeyenleri eleştiriyoruz. Sesi başka yerden geliyor "dedi. 

'İKİLİ YARIŞ OLACAK'

CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü, "Geçmişte aday adayı olduğu partiyi savunmak, Nilay Hanım'a kalmış. O bize cevap veriyor. O, AK Parti'ye kazandırmaya bize kaybettirmeye oynuyor. Bu yarış ikili bir yarış. Bu seçim Cumhur İttifakı adayıyla bizim aramızda geçiyor. Bazıları, bu yarışta ısmarlama anketlerle farklı algılar oluşturmaya
çalışıyorlar. Daha önce hangi partiye oy ve gönül verilmiş olursa olsun bugünkü durumdan, bugünkü gidişattan memnun olmayanların oyuna talibim” diye konuştu.

"ONLAR KREDİLERİNİ
BİTİRDİLER"

Öncü konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün Samsun'u yönetenler, dün Çarşambayı yönetenler yani yönetemeyenlerin ‘Onu yapacağız, bunu yapacağız. O eksik kaldı, bu gedik kaldı. deme şansları yok. Onlar kredilerini bitirdiler. Biz Samsun'u yeni bir anlayışla, yeni bir vizyonla hak ettiği yere getirmek üzere yola çıktık. Biz Samsun'u, Terme'yi, Salıpazarı'nı, Çarşamba'yı, Tekkeköy'ü sanayi çöplüğü haline getirtmeyeceğiz. Samsunluya zehir solutmayacağız. 
Çarşamba'nın kalbine sapladıkları, birinci sınıf tarım arazisi üzerine yaptıkları o kirli santralleri Bafra'ya, Vezirköprü'ye, Salıpazarı'na, Terme'ye yapmalarına izin verecek miyiz? Vermeyeceğiz. Cevat Öncü olarak o kirli yatırımın önünde, o kirli girişimin önünde ilk önce ben duracağım. Samsun'un havasına, suyuna, ekmeğine, aşına hep beraber sahip çıkacağız.”

samsun salıpazarı ilçesi CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü cevat öncü halkla buluştu seçim çalışması yerel seçim siyaset samsun haber gündem haber