CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü: Samsun'un değişime 'evet' demesini isterdim

TAKİP ET

CHP'den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Cevat Öncü, "Tüm Türkiye'de değişim rüzgarı varken, Samsun'un da değişime 'evet' demesini çok isterdim. Kazanamağımız için içimde burukluk var" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Cevat Öncü, 211 bin 756 oy ve yüzde 27,01'lik oranla sandıktan ikinci çıktı. Cevat Öncü, ittifaksız olarak girdiği seçimde CHP'nin oyuna yaklaşık 8 puan ekledi.

Yaklaşık 4 ay boyunca kent merkezinden köylere ilçe ilçe, sokak sokak, kapı kapı gezerek seçim kampanyası yürüten Cevat Öncü, Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar'a seçim değerlendirmesi yaptı.

Cevat Öncü, "Samsun'a hizmetlerimizle, yatırımlarımızla, projelerimize imza atmak için yola çıkmıştık. Üzerimize aldığımız sorumluluğun farkında, bilinciyle hareket ettik. Herkese dokunduk, herkesle selamlaştık. Gittiğimiz hiç yerde olumsuz tek bir vakayla, tepkiyle karşılaşmadım. 31 Mart günü sandıkta oy veren, vermeyen herkesin gönlüne girdiğime inanıyorum. Çünkü hiçbir zaman doğruluktan, dürüstlükten vazgeçmedim. Memleketim, şehrim Samsun'a hizmet edebilmek için terimin son damlasına kadar mücadele ettim" dedi.

İÇİMDE BURUKLUK VAR

"Tüm Türkiye'de değişim rüzgarı varken, Samsun'un da değişime 'evet' demesini çok isterdim" diyen Cevat Öncü,  şöyle konuştu; "Üzüntüm elbette var, ülkemizde değişim pek çok kentte yaşandı. Bu değişimin Samsun'da da olmasını isterdim. Kazanamağımız için içimde burukluk var. Ama ben görevimi en iyi şekilde yerine getirmiş olmanın mutluluğunu, iç huzurunu yaşıyorum. Samsunluların bana karşı samimiyeti, içten ve sıcak davranışı, bağrına basması, dürüst, liyakatli demesi bana yeter. Demek ki; gönüllere girmeyi başarabilmişiz. Seçim bitti, yine Samsun'un sokaklardayım. Samsun halkının tercihine, kararına saygı duyuyorum. Bu süreçte destek olan, benimle birlikte sahada yorulan vefakar ve cefakar yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Halit Doğan'ı arayıp tebrik ettiğini ve başarılar dilediğini sözlerine ekleyen Cevat Öncü, "Çok yorulduk, kafamızı dinleme zamanı. Önümüzdeki süreçle ilgili konuşmak istemiyorum. Samsun halkına bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

cevat öncü chp samsun