CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü: Tekkeköy'e kirli yatırıma izin vermem!

TAKİP ET

CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü, "Tekkeköy açıklarında denizi doldurarak orada fabrikadan çıkan zehirli atıkları depolamak istiyorlar. Deniz suyuna, yeraltı suyuna sızmayacak mı? Ben kirli yatırımın karşısındayım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Alaçam ve Ladik'te miting düzenledi. Cevat Öncü, seçimin iki aday arasında geçtiğini vurgulayarak, "Seçim bizimle, Cumhur İttifakı adayı arasında geçiyor. Bugün dördüncü sırada olmalarına rağmen ısmarlama anketlerle kendisini ikinci sırada göstermeye çalışanlar var. Vatandaşlarımız bunları da görüyor" dedi.

20 yıldır Samsun dahil ülke genelinde birçok belediyeyi yönetenlerin bugün ‘gerçek belediyecilik’ sloganı ile seçmen karşısına çıktığını belirten CHP'li Öncü, "Daha hızlı Samsun, daha uçan kaçan şehir gibi sözler söyleniyor. Artık bunların olacaktı, yapacaktı, edecekti, demeye hakları var mı? Kesinlikle yok. 20 küsur yıldır neredeydiniz? Elinizi tutan mı vardı?" diye konuştu.

Ladik ve Alaçam'daki mitinglere CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, eski Milletvekili Hayati Tekin, İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP Ladik Belediye Başkan Adayı Özgür Ay, CHP Alaçam Belediye Başkan Adayı Zergün Deliorman ve meydanları dolduran vatandaşlar katıldı.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI BAŞARISIZDI, ADAY YAPMADILAR

CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü, "Onları söyledikleri yalanlarla baş başa bırakalım. '3-5 oy fazla alacağım' diye ikili diyalogları farklı şekilde, tam tersi olarak dinletmeye çalışanları kendileriyle baş başa bırakalım" diyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Uydurma anketlerle, aslı olmayan söylemlerle laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Biz proje adamıyız. Biz hizmet adamıyız. Samsun'da, Atakum'da, İlkadım’da ne varsa Ladik'te Alaçam’da, tüm ilçelerimizde de o olsun, fazlası olsun istiyoruz. Eşit, adil, cesur ve emin bir şekilde, ilçenin hakkını alacağı şekilde yöneteceğiz. Buna söz veriyorum. Söz vermenin ötesinde taahhüt ediyorum. Bugün Samsun'u yönetenlerin ‘biz onu da yapacağız, bunu da yapacağız, şunu da yapacağız’ demek için kredileri kalmadı. Mevcut belediye başkanını başarısız buldukları için aday yapmadılar."

Cevat Öncü, "Bugün Tekkeköy açıklarında zehirli atık depolamak için 200 bin metrekare denizi doldurarak orada fabrika atıklarını depolamak istiyorlar. Bu deniz suyuna sızmayacak mı? Bu yeraltı suyuna sızmayacak mı? Bu arkadaşlarımız bu işlere karşı çıkamadılar, çıkamazlar. Cevat Öncü olarak ben kirli yatırımın karşısında olacağıma size söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

samsun tekkeköy cevat öncü chp yerel seçim