CHP ve MHP En Çok İtiraz Eden Partiler Oldu

TAKİP ET

Yerel seçimlerdeki itirazlar sonuçlandı: CHP ve MHP'nin itirazları reddedilirken, YSK'nin olağanüstü itiraz süreci devam ediyor.

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından itiraz süreci tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP ve İYİ Parti ise 1 belediye başkanlığı kazandı.

İtiraz süreci 2 Nisan'da başladı ve 10 Nisan Çarşamba günü saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Bu süreçte, ilçe seçim kurullarına yapılan itirazlar 2 gün içerisinde sonuçlandı ve il seçim kurullarına taşındı. İl seçim kurullarına yapılan itirazlar ise 5 Nisan Cuma gününe kadar kabul edildi ve sonuçlandırıldı.

YSK, il seçim kurullarının kararlarına yapılan itirazları değerlendirmeye devam ederken, bugün saat 17.00'a kadar son itirazları kabul etti. Bu süreçte, toplamda 81 itiraz sonuçlandı. AK Parti'den gelen 18 itirazın 17'si reddedilirken, 1 tanesi kabul edildi. CHP ise 24 itirazda bulundu, ancak bu itirazların tamamı reddedildi. MHP'nin 9 itirazı da reddedildi.

YSK'ye yapılan itirazların sonuçlanmasının ardından olağanüstü itiraz süreci başladı ve 14 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. YSK'nin bu süreçteki değerlendirmesinin ardından kesin seçim sonuçları açıklanacak.

CHP ve MHP En Çok İtiraz Eden Partiler Oldu Seçimler Samsun Haber