CHP'den tartışılan teklife itiraz

TAKİP ET

CHP Meclis Üyesi Hasan İpek, Batıpark'tan Doğupark'a kadar Millet Bahçesi'ne dönüştürülen SBB'nin imar planına itiraz dilekçesini sundu. 

Samsun Büyükşehir Belediye(SBB) Meclisi'nde Batıpark'tan Doğupark'a kadar geniş bir alan, Millet Bahçesi'ne dönüştürülen imar planı teklifi oyçokluğu ile kabul edilmişti. Tartışılan imar planı teklifine Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin dava açacağı belirtilirken, SBB Meclisi CHP Üyesi Hasan İpek, itiraz dilekçesini sundu. 

CHP'li İpek, itiraz dilekçesinde 1/5000 ve 1/1000'lik imar planlarının ayrı ayrı hazırlanması gerektiğini belirterek, iki plan için tek açıklama raporu hazırlanmasında hata yapıldığını savundu. İmar planlarında Millet Bahçesi ile yeşil alan kavramlarının farklı olduğunun altını çizen İpek, "Millet Bahçesi kavramı ile yeşil alan, park alanı kavramları farklıdır. Millet Bahçesi aktif yeşil alan sayılmamaktadır. Yeşil alanlar başka yerden ikame yeşil alan gösterilmeden Millet Bahçesi'ne çevrilmiştir. Dolayısıyla aktif yeşil alan azaltılmıştır. Buda yönetmeliğe aykırıdır. Bu uygulama yeşil alanların başka amaçla kullanılmasının önünü açacaktır "ifadelerini kullandı. 

BAKANLIKTAN İZİN ALINMALI 

Samsun Büyükşehir'in Mimarlar Odası'nın açtığı dava ile yürütmesi durdurulan İlçe Terminali ve Kent Yönetim Merkezi projelerinin Millet Bahçesi içerisinde yer aldığına itiraz dilekçesinde dikkati çeken CHP'li İpek, projelerin yüksekliğinin Millet Bahçesi yönetmeliğine aykırı olduğunu, Kıyı Kanunu kapsamında bakanlıktan izin alınması gerektiğini savundu. 

CHP üyeleri plana itiraz etti. Büyükşehir'in Millet Bahçesi kararına Mimarlar Odası'da dava açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda geniş bir rapor hazırlanıyor. 

18 OCAK HHALK 

Haber: Zekeriya FIRAT