CHP'li Başkan Fatih Türkel'den AK Partililere Market Teklifi

TAKİP ET

CHP'li Başkan Fatih Türkel, AK Partili vekillere ve İl Başkanı Ersan Aksu'ya markette alışveriş yapma teklifinde bulundu. Türkel, "Gelin, dün kaç liraya dolan sepetin, bugün aynı parayla dolmadığını gözlerinizle görün" dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Fatih Türkel, Yakakent Belediyesi'ndeki göçmen kaçakçılığı, ekonomik kriz, marketlerdeki etiket oyunlarına dair birçok konuda çarpıcı mesajlar verdi. 

HÜSEYİN KIYMA'YA İSTİFA ÇAĞRISI 
Açıklamasına, Samsun'un sıcak gündemi Yakakent Belediyesi'nde Başkan Hüseyin Kıyma ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit'in imzaları ile gri pasaport alıp yurt dışına kaçan 63 kişi ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmaya değinen CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun'un ve Yakakent'i Başkan Kıyma'nın Türkiye'ye rezil ettiğini söyledi. Türkel, "Başkan Kıyma, meclisten aldığı yetki ile ilçenin kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla karar alıyor. Daha sonra 3 defa yurt dışına gezi düzenleniyor. Yurt dışına 63 kişi, belediyenin aracılığıyla aldığı gri pasaport ile çıkıp geri dönmüyor. Burada meclis ve Valilik kandırılmış oluyor. Sonrasında İçişleri Bakanlığı, Başkan Kıyma ve Yiğit hakkında göçmen kaçakçılığına sebebiyet verme suçlaması ile soruşturma başlatıyor. Başkan ne kadar mağdurum dese de kendisi bu işin içindedir. Burada organize bir insan kaçakçılığı şemasından bahsediyoruz oda şemanın içinde olduğunu düşünüyorum. Başkandan bu süreçte tek istediğimiz istifa etmesidir. Samsun'u ve Yakakent'i rezil ettiniz. O koltukta bir saniye bile oturmamanız lazım" dedi. 

MARKETLERDE OYUNLAR BİTMİYOR 
Samsun'da marketlerde yaşanan etiket oyununa ve zam yağmuruna değinen Fatih Türkel, "Samsun'da stokçuluk ve marketlerin etiket oyunlarını duymaya başladık. Bazı mallar stok yapılıyor, marketlerde etiketler anlık olarak değiştirilebiliyor. Burada denetimde zafiyet olduğunu görüyoruz. Zincir marketler, tarladan üreticiden ucuza aldığı ürünü, istediği fiyata satabiliyor. Önceden meyve ve sebze hallerine ürün gelir kayıt altına alınırdı. Şimdi yasal boşluktan dolayı zincir marketler stokçuluk yapan yerler haline geldi. Ayrıca marketlerde gün içinde etiket değişimleri yapıldığını duyuyoruz. Yapılan denetimler önemli ancak yetersiz. Burada zincir marketler istediği fiyatları koyabiliyor. Şöyle bir gerçekte var. Ülkede ekonomik kriz var. Girdi maliyetleri yükseldi. Hükümetin ekonomi politikaları nedeniyle iş içinden çıkılmaz bir hal aldı" diye konuştu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu 

AK PARTİLİLERE ALIŞVERİŞ TEKLİFİ 
AK Parti milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu'yu marketlerde alışveriş yapmaya davet eden CHP İl Başkanı Fatih Türkel şunları kaydetti; "AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve milletvekillerini, marketlerde alışveriş yapmaya davet ediyorum. Alalım alışveriş arabamızı, reyonları gezelim. Bakalım o çizdikleri pembe tablonun gerçekliğini görecekler mi? Gelin, dün kaç liraya dolan sepetin, bugün aynı parayla dolamadığını gözlerinizle görün. Samsun'un güllük gülistanlık olmadığını görecekler. Bir ürünün dün kaç lira olduğunu, bugün kaç lira olduğuna şahit olacaklar."

SAMSUN'DA YIKIM POLİTİKASI VAR 
Açıklamasında SBB Başkanı Mustafa Demir'in politikalarını eleştiren Türkel, "Başkan belediyeyi tüccar mantığı ile yönetiyor. Bakıyorsunuz kentin aynı bölgesinde bir yıkım politikası almış başını gidiyor. Mahkeme kararlarına bile uymayan bir yönetim ile karşı karşıyayız. Samsun halkına rağmen bu uygulamaların yapılamayacağını başkan anlamıyor. Ortak akılla belediyeyi yöneteceklerini iddia edenler, 'ben yaptım oldu' anlayışı ile yıkım politikası uygulanıyor" ifadelerini kullandı. Zekeriya FIRAT