CHP'li Meclis Üyeleri'nden Başkan Demir'e çağrı! 'Söz Uçar Yazı Kalır'

TAKİP ET

SBB Meclisi CHP Meclis Üyeleri Atilla Tekcan ve Hasan İpek, Batıpark'tan Doğupark'a kadar geniş bir alanı kapsayan Millet Bahçesi planının ayrıntılarını meclise getirilmesini talep etti. 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen imar planı değişikliği ile,  Batıpark'tan Doğupark'a kadar geniş bir alanın Millet Bahçesi olarak statüsü değiştirildi. Bölgede Samsunspor Tesisleri, Valilik, Atatürk Kültür Merkezi, Kültür Parkı, Ömer Halisdemir Konferans Salonu gibi çeşitli yapılar bulunuyor. 

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ ÇAĞRI YAPTI 

Millet Bahçesi kavramının Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile uygulanıyor olmasıda tartışmayı başka boyuta taşıdı. Mimarlar Odası konuyu yargıya taşımaya hazırlanırken, CHP'li Meclis Üyeleri Atilla Tekcan ve Hasan İpek, teklifin ayrıntılarının meclise getirilmesini talep ederek çağrı yaptı. 

BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI ASLA KABUL EDİLEMEZ 

CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, "Samsun'un vitrini konumundaki sahil şeridi, Millet Bahçesi haline getiriliyor. Burada yapılmak istenenin ne olduğunu bilmiyoruz. Millet Bahçesi uygulamalarının Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile uygulandığını duyuyoruz. Mimarlar Odası'nın bu konuda yaptığı kapsamlı bir çalışma var. Onu takip ediyoruz. Aynı zamanda mecliste itirazlarımızı yapacağız. Askı süreci işletilecek. Akabinde Mimarlar Odası'nın dava süreci başlayacak. Böyle bir büyük plan ile ilgili 'ben yaptım oldu' anlayışını kabul etmiyoruz "dedi. 

İMAR PLANI 3 BÖLGE OLARAK UYGULANACAK 

CHP Meclis Üyesi Hasan İpek ise, Batıpark'tan Doğupark'a kadar büyük bir alanı kapsayan imar planının 3 farklı bölümde uygulanacağına işaret etti. İpek, "Batıpark birinci bölüm. Kültür Parkı ve Atatürk Kültür Merkezi'nin bulunduğu alan ikinci bölüm, Doğupark ise üçüncü bölüm olarak planda görülüyor. Kültür Park'ın yıkılıp içine kent yönetim merkezi ve terminal yapıldığını görüyoruz. Buralar ile ilgili açılan davada iki ayrı yürütmeyi durdurma kararı verildi. Plan değişikliği bunların yasal hale getirilmesi içinde bir kılıf olabilir. Millet Bahçesi kavramı bizim içinde yeni bir uygulama. Kararname ile uygulanıyor. Yarın birgün buradaki yapıların durumu değişebilir. Konuyu takip ediyoruz. Mecliste itirazlarımızı yapacağız. Başkanın kafasında bir plan var ama kimse bilmiyor. Bu planın tüm ayrıntıları kamuoyu paylaşılması lazım "dedi. 

SBB Başkanı Mustafa Demir 

Haber: Zekeriya FIRAT