Çiftçinin Feryadını OKE Duydu

TAKİP ET

Samsun'da çiftçilerin artan maliyetler nedeniyle tohum desteği çağrısını, Oltan ve Köleoğlu Enerji duydu. Çiftçilere 450 bin liralık tohum desteğini törenle teslim etti. 

Samsun'da ürün ekim dönemine giren çitçilerin geçtiğimiz günlerde artan maliyetler nedeniyle 'tohum desteği bekliyoruz' çağrısına, Çarşamba'da kurulu olan Biyokütle Enerji'nin sahibi olan Oltan Köleoğlu Enerji kayıtsız kalmadı. 'Yöre çiftçisi bizim paydaşımızdır' diyen OKE, bölgede ihtiyaç duyulan tohumları tedarik ederek, yerel yöneticilerinde katıldığı etkinlikte toplamda 450 bin lira tutan tohum desteğini çiftçilere verdi. Çiftçilerin yüzü güldü.

ÜRETİCİYE VE 
TARIMA DESTEK 

Marketlerde tezgahlarda ürün fiyatları kat ve kat pahalanırken, çiftçinin ürünü para etmiyor. Ekim zamanı gelen çiftçiler, 'ne elde var ne avuçta, mazot pahalı, tohumların fiyatı yüksek. Tohum alacak paramız bile yok' diyor. Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü'de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Devlet en azından tohum desteği vermeli. Çünkü çiftçinin durumu iyi değil’’ çağrısını yapmıştı. O çağrıya, OKE yanıt vererek çiftçilere ihtiyaç duydukları tohum desteğini ücretsiz olarak sağladı. 

450 BİN LİRALIK 
TOHUM DESTEĞİ 

450 bin liralık tohum desteği, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Kaymakamı Doç.Dr. Şükrü Yıldırım, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammet Aydemir, Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu, muhtar ve çiftçilerin katıldığı etkinlikle teslim edildi. 

ÇİFTÇİNİN 
YÜZÜ GÜLÜYOR 

OKE bünyesinde yer alan çiftçilere fayda sağlamak ve katkı vermek için kurulan Çiftçi Akademisi'nin koordinesinde gerçekleşen etkinlikte, 110 köyde üretim yapan toplam 437 çiftçi
ye 7 bin 780 kg  tohum desteği sağlandı. Çiftçi Akademisi'nin farkındalık oluşturacak eğitim ve desteklerinin süreceği belirtildi. Tohumları alan çiftçiler ise OKE'ye teşekkür ederek, "Artan maliyetler hepimizin belini büküyor. Bu durumda OKE'nin bizlere sağladığı desteği çok önemli ve değerli görüyoruz. Kendilerine çiftçinin yanında oldukları ve destek verdikleri için teşekkür ediyoruz "dedi. 

Çiftçi Akademisi'nin koordinesinde gerçekleşen etkinlikte, 110 köyde üretim yapan toplam 437 çiftçi
ye 7 bin 780 kg tohum desteği sağlandı.



Samsun'da ürün ekim dönemine giren çitçilerin geçtiğimiz günlerde artan maliyetler nedeniyle 'tohum desteği bekliyoruz' çağrısına, Çarşamba'da kurulu olan Biyokütle Enerji'nin sahibi olan Oltan Köleoğlu Enerji kayıtsız kalmadı. 

5 NİSAN HHALK 

Haber: N.Alper CABBAR