Çiftçiye 4.4 Milyar TL'lik Destek Bugün Hesaplarda

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla çiftçilere yönelik 4 milyar 435 milyon 821 bin TL'lik tarımsal desteklerin dağıtımına başladıklarını duyurdu. Bu destekler arasında buzağı, süt, depoculuk, hayvan gen kaynakları ve tohum üretimi gibi çeşitli alanlara yönelik destekler bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla Türkiye'deki üreticilere yönelik önemli desteklerin detaylarını paylaştı. Bakan Yumaklı, bu desteklerin ülke tarımı ve çiftçiler için önemli bir adım olduğunu belirterek, paylaşımına "Hayırlı ve uğurlu olsun" dilekleriyle başladı.

Yumaklı'nın açıklamasına göre, Türkiye genelindeki çiftçilere toplamda 4 milyar 435 milyon 821 bin TL tutarında tarımsal destekleme ödemesi yapılacak. Bu destekler arasında en büyük payı, 3 milyar 344 milyon 15 bin TL ile buzağı desteği alıyor. Çiğ süt desteği ise 1 milyar 11 milyon 71 bin 779 TL olarak belirlendi.

Ayrıca, çiftçilere yönelik yapılan destekler arasında lisanslı depoculuk desteği, hayvan gen kaynakları desteği, sertifikalı tohum üretim desteği ve düve alım desteği gibi çeşitli alanlara yönelik destekler de bulunuyor. Lisanslı depoculuk desteği için 32 milyon 155 bin 447 TL, hayvan gen kaynakları desteği için 29 milyon 216 bin 20 TL, sertifikalı tohum üretim desteği için 10 milyon 42 bin 754 TL ve düve alım desteği için ise 9 milyon 320 bin TL ayrılmış durumda.

Buzağı ve süt desteği ödemeleri belirli bir takvime göre yapılacak. Diğer destekler ise çiftçilerin hesaplarına bugün tek seferde aktarılacak. Bu desteklerin çiftçilere ve tarıma sağlayacağı katkının önemli olduğu vurgulanırken, tarımsal üretimin ve çiftçilerin desteklenmesinin ülke ekonomisi için stratejik bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Çiftçiye 4.4 Milyar TL Samsun Haber sondakika ekonomi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı