Çiğdem Karaaslan: "8 Mart'ta 2. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi'ni Bekliyoruz"

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan 2024-2028 yıllarını kapsayan 2. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın ülkemize hayırlı olmasını diledi. Karaaslan, kadınların toplumdaki etkin rolüne vurgu yaparken, Gazze'deki saldırılarda yaşamını yitiren kadınları anarak başsağlığı dileklerini iletti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Türk kadınının tarih boyunca gösterdiği mücadeleci ruhu ve başarılarını vurgulayan Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki 21 yıllık süreçte yapılan reformlarla kadınların statüsünün güçlendiğine dikkat çekti.

Karaaslan, Türkiye'nin güçlü aile ve toplum yapısını desteklemek adına kadınlara yönelik hayata geçirilen projelerle ilgili bilgi verirken, özellikle iş dünyasında, siyasette, eğitimde, sağlıkta, spor, sanat, bilim gibi birçok alanda kadınların başarılarına vurgu yaptı. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yola çıkıldığını belirten Karaaslan, bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan 2024-2028 yıllarını kapsayan 2. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti ve belgenin ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Gazze'deki saldırılarda yaşamını yitiren masum insanlara başsağlığı dileyen Karaaslan, özellikle kadın ve çocukların bu vahşi katliamlardaki büyük kayıplarına dikkat çekti. Mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, tüm kadınların bu özel gününü tebrik eden Karaaslan, kadınların toplumdaki değerine vurgu yaparak mesajını tamamladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı 2. Kadının Güçlenmesi strateji belgesi gazze samsun samsunhaber gündem politika haber sondakikahaber