Çiğdem Karaaslan; Sıfır Atık Anlayışı İsrafı Önlüyor 

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Sıfır Atık anlayışı; verimliliğin artması, israfın önlenmesi, temiz çevre ve sürdürülebilir kaynaklarla daha güçlü bir ülke demektir "dedi.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan, "Sıfır Atık Projesi atık yönetiminin sürdürülebilir olmasını sağlamasının yanında yediden yetmişe her yaştan insanımızda çevre koruma bilinci konusunda bir zihinsel dönüşüme de vesile olmuştur "dedi. 

ZİHİN DÖNÜŞÜMÜ 

Karaaslan, "Proje ile çevremiz, şehirlerimiz ve ülkemiz için yeni bir dönem başlamıştır. Üretim süreçlerinde ve tüketim alışkanlıklarında, kısacası yaşam tarzında değişiklik yapılmasını zorunlu kılan Sıfır Atık anlayışı; verimliliğin artması, israfın önlenmesi, temiz çevre ve sürdürülebilir kaynaklarla daha güçlü bir ülke demektir. ‘Kullan-at’ şeklinde özetlenen yöntemden vazgeçerek, 'önle- azalt-yeniden kullan-geri dönüştür' yaklaşımının benimsenmesi, bu anlayışın gündelik pratiklere yansıtılması, insana emanet olan tabiatın korunması için büyük önem arz etmektedir "ifadelerini kullandı. 

Nazım AKPINAR