Çin, Elektrikli Araç Batarya Sektöründe Güç Birliği Yapıyor: CASIP Konsorsiyumu Oluşturuldu

TAKİP ET

Çinli Dev Şirketler BYD, Nio ve CATL, CASIP Konsorsiyumu İle 2030'a Kadar Katı Hal Piller İçin Tedarik Zinciri Oluşturacak

Çin, otomotiv endüstrisinde elektrikli araç batarya teknolojilerinde liderliği ele geçirmek amacıyla önemli bir adım attı. China All-Solid-State Battery Collaborative Innovation Platform (CASIP) adlı konsorsiyumu oluşturan Çinli devler, BYD, Nio, CATL, CALP, Svolt Energy Technology, EVE Energy, Gotion High-tech ve BYD'nin batarya üreticisi FinDreams Battery gibi büyük firmaları bir araya getirdi.

CASIP konsorsiyumu, 2030 yılına kadar katı hal piller için bir tedarik zinciri oluşturmayı hedefliyor. Bu platform, temel araştırma, önemli teknolojilerin geliştirilmesi, katı hal batarya elektrikli araçların ortak üretimi gibi konularda çalışmalar yürütecek.

Ayrıca, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Devlet Konseyi Varlık Denetleme ve İdare Komisyonu ile Ulusal Enerji İdaresi'nden devlet üyeleri de CASIP konsorsiyumu içinde yer alacak.

Çin'in bu adımı, özellikle Japon otomotiv devi Toyota ile rekabeti daha da kızıştıracak gibi görünüyor. Toyota'nın katı hal batarya teknolojisi için sahip olduğu 1.300'den fazla patent ile karşılaştırıldığında, Çinli şirketlerin elindeki patent sayısının 100'ü geçmemesi, Çin'in elektrikli araç sektöründeki rekabeti artırmak için attığı bu adımın önemini ortaya koyuyor.

çin batarya byd CATL Katı hal batarya