Cine Video Lens Nedir? Fotografium'da İnceleyin!

TAKİP ET

Cine Lensler video çekimi için özel olarak tasarlanan lenslerdir. Almak istediğiniz en güzel sinema lensleri modelleri için kamera lens çeşitleri Fotografium’da sizlerle. Fotoğraf lensleri video çekmekten ziyade sadece fotoğraf için tasarlanmışlardır. Cine Lensler, fotoğraf lenslerinden farklı özelliklere sahiptir. Gelin birlikte bu farkları inceleyelim.

Cine Lens ile Fotoğraf Lensleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Cine lensler ile fotoğraf lensleri birbirinden farklı özelliklere sahiptir.En popüler kategorimiz Canon lens fiyatları için web sitemizdekarşılaştırma yaparakinceleyebilirsiniz. İki lens arasındaki farkları şu şekilde sıralayabiliriz;

    Video lensler, fotoğraf lenslerine göre daha büyük boyutlardadır. Işık alımının yüksek olması ve alan derinliğinin az olması istendiği için video lensler diyaframları açık olacak şekilde tasarlanır. Bu nedenle diğer lenslere göre daha büyüktürler. Bunun yanında yapı malzemeleri ve optik elemanlarından dolayı ağırlardır.

    Cine lensler istisnaları hariç manuel diyafram mekanizmalara sahiptir. Netleme genel olarak manuel yapılmaktadır. Fotoğfaf lensleri otomatik netlemektedir.

    Video lenslerin netlik halkasının dönme miktarı son derece uzundur. Netleme sırasında halka ortalama 300 derece civarında döndürülür. İnce netleme yapılmak istendiğinde uzun menzil kullanılır. Fotoğraf lenslerinde netleme dönme miktarı daha azdır.

    Cine lensler sinema sektöründe de kullanıldığı için üstün teknolojilerle donatılmıştır. Kullanım kolaylığı ve optik kaliteleri ile normal fotoğraf lenslerinden daha kalitelidirler.

    Fotoğraf lenslerinde optik elemanlardan dolayı oluşan eğilmeler vardır. Bu eğilmelerin adı distorsiyondur. Cine lenslerde distorsiyonlar oluşmaz. Bunun yanında vinyet oluşumu olmaz. Video lenslerin büyük olmasının nedenlerinden biri de budur.

    Lens solumasu netlik değiştiği sırada oluşan küçülmeyi ve büyümeyi ifade eder.Cine lenslerde lens soluması olmamaktadır.

    Video lenslerdeki teknolojik üstünlüğün bir diğeri de ışık ve renk kalitelerindeki sapmadır. Fotoğraf lensleri renkleri vermesi gerektiği gibi vermeyebilir. Video lenslerde bu tarz problemler olmamaktadır.

    Lens işaretçileri bakımından video lensler fotoğraf lenslerine göre daha zengindir.

    Perkofal netleme zum yapılması sırasında netliğin değişmemesini ifade etmektedir. Cine lensler perkofal netlikle kabiliyetiyle donatılmıştır.

    T stop diyaframı sinema lenslerinde kullanılan diyafram sistemidir. Lense gelen ışık ve lensten çıkan değer birlikte hesaplanır.

    Cine lensler ile fotoğraf lensleri arasındaki bir diğer fark sestir. Fotoğraf lensleri netleme sırasında ses çıkarabilmektedir.

    Video lensleri zum yapma özelliğine sahipse boyları değişmez.

    İki lens arasındaki en önemli fark fiyattır. Kaliteli video çekmek için alınan lensler son derece pahalıdır.

    Video lensleri fotoğraflar için kullanılabilir ve harika fotoğraflar çekilebilir. Ancak fotoğraf lensleri ile kaliteli prodüksiyonlar çekilemez.

En Kaliteli Cine Video Lensler Fotografium’da!

Fotografium cine lenslerin yanında fotoğraf lenslerini de bünyesinde bulundurmaktadır. Fotoğraf ve kamera lensleri adına aradığınız her şeyi Fotografium’da bulabilirsiniz. Canon 50mm 1.8 gibi en çok kullanılan ve kaliteli markaların video lenslerini diğer parçalarını ile incelemeye başlayabilirsiniz.