Çinli Hozon Neta'dan Türkiye'ye Elektrikli SUV: Neta U

TAKİP ET

Çinli otomobil üreticisi Hozon Neta, elektrikli araç piyasasında yerini alıyor; 420 km menzilli, teknoloji ve konfor dolu SUV modeli Neta U ile Türkiye pazarına adım atıyor.

Son dönemlerde elektrikli otomobillere olan ilgi ciddi bir artış gösterirken, bu alandaki rekabet de aynı oranda kızışıyor. Avrupa'da satışların yükselmesi, Çinli otomobil üreticilerinin dikkatini çekmekte ve bu durum, pazar dinamiklerinde önemli değişikliklere yol açıyor.

Bu rekabetin önemli oyuncularından biri olan Hozon Neta, elektrikli araç üretiminde dünya çapında ilk 10 üretici arasında yer alıyor. Şirket, Türkiye pazarına Neta U modeliyle adım attı. Bu kompakt SUV, zengin güvenlik özellikleri, ileri teknoloji donanımları ve 420 kilometrelik menziliyle dikkat çeken CATL bataryası sayesinde kendi segmentinde iddialı bir konuma sahip.

Neta U, V2L (araçtan yaşama) fonksiyonu ile adeta bir jeneratör gibi hareket ederek farklı elektronik cihazları şarj edebilme yeteneğine sahip. Ayrıca, tek pedal sürüş modu, yüksek konfor ve teknolojik donanımlar, iki adet 8 inç dokunmatik ekran ve premium iç mekan malzemeleriyle öne çıkıyor. Neta U'nun C-NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız alması güvenlik konusundaki iddiasını pekiştiriyor. Ayrıca, otomobilin yalnızca 30 dakikada %30'dan %80'e kadar hızlı şarj olabilme özelliği bulunuyor.

Türkiye'deki elektrikli otomobil meraklıları için Hozon Neta, ilk fiziksel showroom'unu İstanbul Kâğıthane'de açtı ve ikinci showroom'un mart ayında açılması planlanıyor. Neta U, 1 milyon 649 bin TL'lik satış fiyatıyla sınıfının en geniş arka diz mesafesine sahip SUV olarak öne çıkıyor, bu da onu konfor açısından da cazip bir seçenek haline getiriyor.

hozon neta otomobil suv hibrit elektrikli otomobil araba çin otomotiv