Çırakman sakinleri Eti Bakır'ın Tekkeköy'e yapmak istediği tesise karşı çıkıyor

TAKİP ET

CHP heyeti, Eti Bakır'ın Tekkeköy'e yapmak istediği 'atık depolama tesisi' için yöre halkıyla buluştu. Muhtarlar imza kampanyası başlattı. CHP'li Başkan Türkel, "Bu talana 'dur demek' zorundayız" dedi

Cengiz Enerji'ye ait Eti Bakır'ın, Tekkeköy'de 810 dönüm araziye yıllık 825 bin ton kapasiteli atık depolama tesisi yapmak için harekete geçmesinin ardından CHP heyeti, köylülerle bir araya geldi.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Tekkeköy İlçe Başkanı Nihat Yurt, CHP Samsun Tarım Komisyonu Başkanı Hayati Tosun, Çırakman Mahallesi sakinleri ve muhtarlarla buluştu. Muhtarlar imza kampanyası başlattı. 

ÇED TOPLANTISINI İPTAL ETTİRİN

CHP'li Başkan Fatih Türkel; şöyle konuştu; "Eti Bakır'ın atıkları depolanacak. İktidarıyla muhalefetiyle Tekkeköy halkı ile bu talana 'dur demek' zorundayız. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar demiş ki; 'benim bu projeden haberim yok izin vermeyiz.' MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Tekkeköy'e gelmiş 'biz bu depolama alanına izin vermeyiz, yaptırmayız' demiş. Sözünüzün arkasında durabilecek misiniz? Bu ayın 22'si perşembe günü Tekkeköy'e Cengiz yetkilileri ÇED Bilgilendirme Toplantısı'na gelecekler. Madem izin vermeyeceksiniz, 'neden geliyorlar iptal ettirin.'

CHP Samsun Tarım Komisyonu Başkanı Hayati Tosun ise, ÇED sürecinin hukuki ve yasal konularıyla ilgili yöre halkına bilgilendirmede bulundu. Muhtarlar da, 'biz, kimseye topraklarımızı katlettirmeyeceğiz. Bu talana 'hayır diyeceğiz' dediler.

N. Alper CABBAR