Çocuğunuz İçin Doğru Psikoloğu Seçin

TAKİP ET

Sağlıklı yetişkinlikte çocukluk ve ergenlik dönemindeki ruh sağlığı sorunlarının ortaya çıkmadan önlenmesi önemlidir. Bu açıdan ruhsal hastalık varsa uygun şekilde tedavi edilmelidir. Çocuk ve ergenpsikiyatrisi, bireylerin sağlıklı yetişkin yaşamları sürmeleri, kendilerine güvenmeleri ve erken dönemde tedavisi zor olan daha büyük, kalıcı ruhsal hastalıkları tedavi etmeleri için gereklidir. Çocuk ve ergen psikiyatrisi ise gün geçtikçe daha fazla yaygınlaşmaya başlamaktadır. Bunun en büyük nedeni ise çocuk terapisindeki çocuk psikologlarının öneminin artmasıdır. Çok geniş bir disiplin olduğu için bilimin tüm biyolojik, sosyolojik ve psikolojik disiplinleriyle doğrudan etkileşim halindedir.

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Kapsamı

İnsan hayatında hem fizyolojik yapı hem de kişilik gelişimi açısından en büyük gelişme ve değişimler çocukluk ve ergenlik dönemini kapsayan 0-18 yaşında meydana gelir. Bu süre içinde bireyde gözlenen her türlü değişiklik, sadece o zamanı etkilemekle kalmaz. Aynı zamanda tüm yaşamı belirleyen kalıcı bir etki yaratır. Bu dönemde ruhsal gelişim ve ruhsal hastalıklara odaklanan bir tıp dalı olan çocuk ve ergen psikiyatrisi, kişiye özel psikoterapi, aile terapisi, ilaç tedavisi ve çeşitli testler kullanmaktadır. Bu kişiler, 0 ila 18 yaşında, çocuk ve ergen psikolojisinde uzman, çeşitli tanı testleri ve tedavi prosedürleri konusunda da deneyim sahibidir. Böyle bir çocuk psikoloğu ile çalışmanız ise çocuğunuz açısından fazlasıyla önemlidir.

Çocuk Psikoloğu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk psikoloğu seçerken nelere dikkat edilmeli sorusu birçok çocuk sahibi kişi tarafından sorulur. Çocuğunuzun psikolojisini emanet edecek bir uzman seçerken çok dikkatli olmanız ve onun önerilerini kullanarak davranışlarınızı belirlemeniz gerekir. Çocuk psikoloğu, kalıcı ruh sağlığı sorunlarının ortaya çıkmadan önlenmesini amaçlar. En iyi çocuk psikoloğu tavsiyesi genellikle bu alanda deneyimi olan ebeveynlerden gelir. Çocuğunuzun ruh sağlığını tehlikeye atmamanız önemlidir. Çocuğunuzu bir psikoloğa götürmeden önce, bu kişinin rol ve sorumluluklarını iyi anlamanız ve mesleki etik kurallarına göre çalışacak olmasından emin olmanız gerekir. Çocuk psikoloğutavsiyeleri ve önerileri ise bu noktada size yardımcı olabilir.

İyi bir çocuk psikoloğuhem psikolojiye hem de gelişimsel eğitime aşina olmalıdır. Bunun için uzun süreli bir eğitim süreci gerekir. Çocuk psikoloğuolmak için psikoloji eğitimi tek başına yeterli değildir. İyi bir psikoloğun psikolojik eğitimin yanı sıra çocuk gelişimi ve yetiştirilmesi konusunda da eğitim alması gerekir. Çocuğunuz için bir denizlipsikolog seçerken, eğitimcinin eğitim bilgilerine dikkat etmelisiniz. Mümkünse, bir çocuk psikoloğunu ofisinde ziyaret etmek için bir randevu alın ve ondan eğitim belgeleri, eğitim geçmişi, çalışma yılları ve daha fazlasını sağlamasını isteyin. Bu sayede güvenilir bir çocuk psikoloğu ile beraber çalışarak çocuğunuz için doğru psikoloğu seçebilirsiniz. Bunun için ise imagopsikoloji.com adresini ziyaret ederek bir çocuk psikoloğu bulabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için: https://www.imagopsikoloji.com/