Çorum'da kuvvetli rüzgarlar felakete yol açtı: binaların çatısı uçtu, ağaçlar devrildi

TAKİP ET

Çorum merkez ve ilçelerinde etkili olan şiddetli rüzgarlar, bir dizi olaya sebep oldu. Kent merkezindeki bazı binaların çatıları uçarken, ağaçlar da rüzgarın etkisiyle devrildi.

Özellikle ikindi saatlerinde şiddetlenen rüzgarlar, restorasyon çalışmaları devam eden Ulu Cami'nin minaresinden düşen ahşap parçalarla bir kişinin yaralanmasına neden oldu. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edilerek yaralı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Rüzgarın etkisiyle ağaçların yollara ve enerji nakil hatlarına devrilmesi sonucu elektrik kesintisi yaşandı ve bazı yollar ulaşıma kapandı. Devrilen ağaçlar ve savrulan çöp konteynerleri çevredeki araçlara zarar verdi.

Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki trafik levhalarının devrilmesi de rüzgarın etkisini gösterdi.

Alaca ilçesinde Sanayi Sitesi'nde bulunan iş yerlerinin çatıları uçtu ve bir iş yerinin kapı kepenkleri yerinden söküldü. Çorum Caddesi'nde bir oto galerisinin çatısının uçması sonucu park halindeki araçlara zarar geldi.

Ayrıca, ilçedeki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurt binasının çatısı uçarken, bir binadan kopan güneş paneli de bir otomobile zarar verdi.

Sungurlu ilçesinde de kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı hasara neden oldu. Özellikle Fatih Mahallesi'nde bir evin bahçesindeki ağacın park halindeki araca devrilmesi sonucu araçta hasar oluştu ve yol trafiğe kapandı. Ayrıca Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir reklam tabelası da rüzgarın etkisiyle eğildi.

Dodurga ilçesinde de enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı.

Çorum Caddesi Yunus Emre Bulvarı'nda bir apartmanın çatısından uçan tuğlalar, bir hafif ticari araca zarar verirken, Esentepe Mahallesi İnönü Caddesi'nde bir ağacın üzerine devrilmesi sonucu otomobilde hasar oluştu.

Yaklaşık 40 dakika süren kuvvetli rüzgar nedeniyle ilçe merkezinde elektrik kesintisi yaşandı.

çorum