Çorum'da "Ramazan ayı boyunca Gazze için ayaktayız" etkinliği düzenlendi

TAKİP ET

Çorum'da, Özgür-Der tarafından organize edilen "Ramazan Ayı Boyunca Gazze İçin Ayaktayız" etkinliğinde, vatandaşlar İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Hürriyet Meydanı'nda toplanan Özgür-Der üyeleri, "Siyonist Kuşatmasını Kıran Aksa Tufanı'na Bin Selam" ve "Mücahitlerin İzzeti ve Kararlılığı İsrail ve ABD'ye Korku Salıyor" gibi yazılı dövizler taşıdı.

Etkinlikte konuşan Handan Kirişçi, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekti. İsrail'in Filistin halkına yönelik uzun süredir zulmettiğini ve son dönemde saldırıların arttığını belirtti. Kirişçi, 175 günde 33 binden fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ifade etti ve özellikle kadın ve çocukların hedef alındığını vurguladı.

İsrail'in temel ihtiyaçlardan yoksun bıraktığı Gazze halkının yaşadığı zorlukları dile getiren Kirişçi, uluslararası toplumun ve İslam ülkelerinin daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. "Sözün bittiği yerdeyiz" diyerek Gazze'nin direnişini övdü ve uluslararası toplumun Gazze'deki katliamın durdurulması için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

çorum ramazan gazze gündem