Cümbüşçü Hasan'a  ASFED Kucak Açtı

TAKİP ET

Samsun'da onun sesini bilmeyen, duymayan yok! Bacağı kesilen Samsun'un ünlü sokak müzisyeni Hasan Yarar'a Ankara Samsun Federasyonu(ASFED) kucak açtı.

Samsun'da ünlü sokak müzisyeni Hasan Yarar'a ASFED Genel Başkanı Osman Yılmaz, akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Samsun sokaklarında yıllarca sokakta cümbüşü ile söylediği şarkılarla tanınan Hasan Yarar, geçtiğimiz aylarda rahatsızlandı. Rahatsızlığı sebebi ile bacağı kesilen Cümbüşçü Hasan, uzun bir süredir evinde tedavi görüyordu. Desteğe ihtiyacı olduğu gündeme gelen Hasan Yarar'a Samsun'da yardımseverlerlerin sahip çıkması istendi. Ancak bu konuda ciddi bir gelişme olmayınca sesi ile Samsun sokaklarını inleten Hasan Yarar adeta kaderine terk edildi.

Samsun'da bazı vatandaşlar Cümbüşçü Yarar için yardım çağrıları da yaparken, son olarak Anadolu Basın Birliği Başkanı Turhan Akşen'in bu yöndeki mesajını gören Ankara Samsun Federasyonu(ASFED) Genel Başkanı Osman Yılmaz harekete geçti. ASFED Başkanı Yılmaz, Samsun Şube Başkanı Fatih Pişkin ile irtibata geçerek, Cümbüşçü Hasan'ın ihtiyaçlarını tespit ettirdi. 

Bacağı kesildiği için tekerlekli sandalyeye ve gıda ihtiyacı bulunan Hasan Yarar'a ASFED Genel Başkanı Yılmaz, akülü bir tekerlekli sandalye gönderdi. ASFED Samsun Şube Başkanı Fatih Pişkin ve yönetim kurulu üyeleri cümbüşçü Hasan'ın yaşadığı Canik ilçesi Yavuz Selim mahallesine giderek, tekerlekli sandalye ve gıda erzaklarını aileye teslim etti. Yarar, kenndisine akülü tekerlekli sandalye gönderen ASFED Başkanı Osman Yılmaz'a teşekkür etti.

Kaynak: Samsunkenthaber.com.tr