Cumhur İttifakı Bafra'da çatladı!

TAKİP ET

Bafra Belediyesi'nde MHP'nin de aralarında olduğu diğer partilerin meclis üyeleri, "memur personele sosyal denge tazminatı ödenmesi" ile ilgili maddede yetkiyi Başkan Hamit Kılıç'a vermedi. Bem-Bir-Sen Başkanı Savaş Gayretli, "Cumhur İttifakı ruhuna aykırı davranış olmuştur. Memur arkadaşlarımızın kazanımları yok sayılmıştır" dedi

Bafra Belediyesi Meclisi'nde; "Memur personele sosyal denge tazminatı ödenmesi, ödeme miktarının belirlenmesi ve sözleşme imzası yetkisinin Belediye Başkanı Hamit Kılıç'a verilmesi" başlıklı gündem maddesi mecliste grubu bulunan MHP, CHP, Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'nin meclis üyelerinin 'ret oyu' kullanmasıyla yetki mecliste kaldı.

AK Partili Başkan Hamit Kılıç'a yetki vermeyen meclis üyelerinin arasında Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'li meclis üyelerinin de olması dikkatlerden kaçmadı.

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ı ziyeret ederek destek mesajı verdi.

MECLİS'TE 19 OYLA REDEDİLDİ 

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sonrasında yeni dönem Bafra Belediyesi Meclis Üyeleri, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda oylamaya sunulan "Sözleşmeli personele sosyal denge tazminatı ödenmesi, ödeme miktarının belirlenmesi ve sözleşme imzası yetkisinin Belediye Başkanı Hamit Kılıç'a verilmesi" maddesi, MHP'li ve diğer meclis üyelerinin toplamda 19 oyla rededildi. Yetkinin mecliste kalması yönünde oy kullanıldı.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, sosyal medyasından kararın yanlış olduğuyla ilgili bir paylaşım yayımladı. Savaş Gayretli, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ı ziyeret ederek destek mesajı verdi.

Mecliste grubu bulunan MHP, CHP, Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'nin meclis üyelerinin 'ret oyu' kullanmasıyla yetki mecliste kaldı.

CUMHUR İTTİFAKI RUHUNA AYKIRIDIR

Başkan Savaş Gayretli, "Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanlığı olarak Cumhur İttifakı'nın adayı olarak AK Parti'den seçilen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın yanındayız ve destekliyoruz. 20 Nisan Cumartesi günü Bafra Belediye Meclisi'ndeki oylama ile yapılan dağılım Cumhur İttifakı ruhuna aykırı olmuştur. Ayrıca memur arkadaşlarımızın kazanımları da yok sayılmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Lider Devlet Bahçeli'nin kurduğu birlikteliğe zarar verenler bunun farkına vararak bu gafletten uyansınlar" mesajını paylaştı.

samsun samsun haber bafra cumhur ittifakı