Cumhur İttifakı'nda İlk Kriz Yaşandı! Samsun'da İl Başkanları Açıklamalarda Bulundu...

TAKİP ET

Samsun'da Cumhur İttifakı'nın belediye meclislerinde çatırdaması, genel merkezlerin takibine girdi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, "Olanı biteni bildiriyoruz "derken, MHP İl Başkanı Burhan Mucur, "Sorun yok "mesajı verdi. İşte detaylar...

17 ilçesi bulunan Samsun’da AK Parti 8, Yeniden Refah Partisi (YRP) 3, MHP 2, İYİ Parti, CHP ve BBP ile bir bağımsız aday, 1’er ilçede seçimi kazandı. Cumhur İttifakı'nda ilk çatlaklar ise belediye meclislerinde görüldü. AK Parti'nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İlkadım Belediyesi ile YRP'nin kazandığı Ladik'te encümen seçiminde MHP'ye destek vermemesi, krizi Bafra'ya taşıdı. 

İLKADIM'DA ÇATLAK 

İlkadım Belediye Meclisi'nde encümen seçiminde ve başkan vekilliği görevlerinde Cumhur İttifakı meclis üyelerinin tam desteğini birbirlerine vermemesi, çatlak olarak yorumlandı. Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Ladik Belediyesi'nde ise meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti, encümen seçiminde MHP'ye destek vermedi, CHP'li üye encümene girdi. Ladik ve İlkadım'da Cumhur İttifakı'nda yaşanan çatlak, Bafra'da doruğa çıktı. AK Partili Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın meclise getirdiği bütün teklifler, MHP'li meclis üyelerinin İYİ Parti, CHP ve Yeniden Refah Meclis Üyeleri ile birlikte hareket etmesi sonucu reddedildi. 

ÇATLAK BAFRA'DA TAVAN YAPTI 

Bafra Belediye Meclisi'nde Başkan Hamit Kılıç’ın Kadim Bafra Yönetimi, Sermaye Artırımı, Tazminat Belirleme konularına ilişkin verdiği teklife, MHP'li meclis üyelerinden 'hayır' oyu geldi. Ayrıca hisseli arsa satışı yetkisinin Belediye Meclisi Encümeni’ne verilmesi de MHP, YRP, CHP ve İYİ Parti’nin 19 oyuyla reddedildi. MHP İlçe Yönetimi, yerel seçimler öncesinde Başkan Hamit Kılıç'ın adaylığına karşı çıkıyordu. 

KÖSE: GENEL MERKEZ SÜRECİ TAKİP EDİYOR

İlkadım, Bafra ve Ladik'te Cumhur İttifakı'nda yaşanan çatlaklar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ve MHP İl Başkanı Burhan Mucur tarafından parti genel merkezlerine raporlandı. HHALK Gazetesi'ne konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, "Cumhur İttifakı'nın kurumsal yapısını korumak için biz Samsun'da gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunu il başkanı olarak değil, kurumsal yapı olarak yapıyoruz. Biz ve genel merkezimiz süreci takip ediyoruz. Biz olanı biteni genel merkezimize bildirdik. Süreci genel merkezimiz takip ediyor "dedi. 

MHP'Lİ MUCUR'DAN SORUN YOK MESAJI 

MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ise, 'sorun yok' mesajı verdi. Mucur, "Cumhur İttifakı sağlam olarak ayakta duruyor "ifadelerini kullandı. 

Cumhur İttifakı Samsun'dan Çatlıyor - Habere gitmek için tıkla

samsun ak parti mhp cumhur ittifakı