Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 il için özel talimat verdi!

TAKİP ET

AK Parti oy oranında ilk kez ikinci sıraya gerileyerek tarihi bir sonuçla karşılaştı. Seçim sonuçlarının ardından yapılan analizlerde, AK Parti ve MHP'nin kendi adaylarıyla yarıştıkları illerde CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin ön plana çıkarak seçimleri kazandığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu iller için çalışma talimatı verdiği ve sorumlularının tespit edilmesini istediği öğrenildi.

AK Parti'nin, 2019 seçimlerine göre hem kazandığı belediye sayısı hem de oy oranının düştüğü kaydedildi. MHP ise bir önceki seçime göre, hem oy hem de belediye kaybettiği belirtildi. 2019'da yüzde 7,31 oy alan MHP'nin, 11 belediye kazandığı, ancak oy oranının yüzde 4,9'a gerileyerek belediye sayısının da 8'e düştüğü ifade edildi.

Seçimlerin ardından yapılan değerlendirmelerde, Cumhur İttifakı'nın 30 büyükşehirde ittifak yaptığı, geriye kalan 51 ilin 29'unda ise seçimlere birlikte girdiği belirtildi. Bir önceki seçimlerde AK Parti ve MHP'nin birinci ve ikinci sırada olduğu 22 ilde ise Cumhur İttifakı üyelerinin ayrı ayrı seçime girdiği belirlendi. Bu iller şunlardı: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçim sonuçlarıyla ilgili detaylı bir analiz hazırlanması talimatı verdiği ve özellikle Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat gibi illerde CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin kazanmasıyla ilgili sorumluların tespit edilmesini istediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceki bir MYK toplantısında da bu illere dikkat çekerek, "Elbette bu öz eleştiri sürecinde hem ittifak olarak girip kaybettiğimiz, hem de Amasya, Kütahya, Kırıkkale gibi iki parti ayrı ayrı girerek özellikle CHP'ye kazandırdığımız il ve ilçelerin durumunu da masaya yatıracağız" şeklinde ifadeler kullandığı vurgulandı.

ak parti recep tayyip erdoğan