Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, asgari ücret zammı belli oldu!

TAKİP ET

Türkiye'nin merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet, işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya gelirken yeni asgari ücret tutarı hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Türkiye'nin günlerdir beklediği asgari ücret zammı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile belli oldu. Dolmabahçe'de işçi, işveren ve hükümet temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücret miktarını kameralar önünde duyurdu. Erdoğan'ın asgari ücret zammı açıklaması ile beraber "Yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL oldu?" konusuyla ilgili araştırmalar da hız kazandı. Hatırlanacağı gibi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran ve 30 Haziran tarihlerinde iki kez toplanmıştı. Açıklanan asgari ücret zammı ile beraber işsizlik maaşları, genel sağlık sigortası primleri, doğum borçlanması, engelli aylığı, rapor ücretleri ve 65 yaş üstü aylıkları gibi pek çok alanda değişiklik yaşanacak. 

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücrete yüzde 25 oranında ara zam yapıldığını belirtirken asgari ücretin 5.500 TL olacağını ifade etti.