Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri 15 Temmuz direnişini kahve yudumlayarak seyrederken, benim esnaf kardeşim tanklara meydan okudu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Esnaf ve sanatkâr, sokağımızın başında çayımızı yudumladığımız ocaktır. Bizi sevdiklerimizle buluşturan yolların emekçisidir. Sıcacık ekmeğimizi aldığımız fırındır, hanemiz için alışveriş yaptığımız bakkaldır, manavdır. Esnaf ve sanatkâr, dar günümüzde kapımızı çalan dostumuz, mahallemizdeki komşumuz, çocuklarımızın abisi ve ablası konumundadır. 

Türkiye'de esnaf kesimi, dünyada örneği olmayan bir geleneğe sahiptir. Bizim kültürümüzde esnaf ve sanatkâr sadece ticaret erbabı değildir. Esnaf, tüm vasıflarının ötesinde kardeştir. 

Alışverişte, ölçüde, tartıda doğru ol şiarıyla hanesine helal rızık götüren gönül insanıdır. 

15 Temmuz gecesi milletimizin tamamıyla birlikte esnaf kardeşlerimiz darbeci hainlere göğüslerini siper ettiler. FETÖ'cü alçakların şehit ettiği 252 insanımız arasında 15 yaşındaki körpe delikanlıların, kadınlarımızın, askerlerimizin yanı sıra pek çok esnafımız da bulunuyordu. Birileri bankamatiklere akın ederken, birileri milletin şanlı direnişini kahve yudumlayarak seyrederken, benim esnaf kardeşim gece boyunca tanklara meydan okudu. 

Esnaf ve sanatkârımız bugün de huzurumuzun, kardeşliğimizin garantisi olmayı sürdürüyor. " T24