Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi Tarihe Nakşedilen Şanlı Bir Destandır

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi'ni 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olarak nitelendirerek, şehitleri ve gazileri minnetle andı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olduğunu belirtti.

Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını ifade ederek, Çanakkale destanının tüm kahramanlarını rahmetle anarak, şehitleri ve gazileri minnetle yâd etti.

"Milletimizin iman ve azmiyle kazanılan Çanakkale zaferi, dönemin en modern ordularını dize getirerek 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşetmiştir." diyen Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakarlıklarıyla elde edilen bu eşsiz başarı, İstiklal Harbi'ni zafere taşıyacak direniş ruhuna ilham vermiştir. Çanakkale, Türk milletinin ebedi ve ezeli kardeşliğini ifade ettiği gibi, bulunduğumuz coğrafyanın da kader ortaklığını yansıtmaktadır. Çanakkale, bizlere tarih boyunca özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren milletlerin umudu olmuş, onlara ilham kaynağı olmuştur."

Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde tüm şehitleri ve kahramanları rahmet ve minnetle andığını belirterek, ruhları şad, mekanları cennet olsun temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi mesaj Çanakkale Zaferi in 109. yıl dönümü gündem samsun samsunhaber haber