Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ve Avrupa'ya Mesajlar: "Ortak Gelecek Zor, Terörle Mücadelede Kimse Hesap Soramaz"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda ABD ve Avrupa'ya önemli mesajlar verdi. "Teröre destek veren Avrupa ile ortak gelecek hayali zor" diyen Erdoğan, ABD'ye ise "Yunanistan'ın adalarını silahlarla donatıyorsun. Biz hala bir F-16 meselesini çözemedik" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum'a katıldı. Erdoğan konuşmasında, pazar günü Rusya lideri Vladimir Putin ile bir görüşme yapacağını açıkladı. 

Batı'ya önemli mesajlar veren Erdoğan, "Teröre destek veren Avrupa ile ortak gelecek hayali zor" dedi. Erdoğan, ABD'ye de tepki göstererek, "Ege ve Akdeniz'de Yunanistan'ın provokatif girişimlerine cesaret verenlere de eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. NATO'da beraberiz ama Yunanistan'ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun. Biz hala bir F-16 meselesini sizlerle parasını verdiğimiz halde çözemedik" ifadelerini kullandı. 

ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye silah desteğini hatırlatan Erdoğan, "Teröristlerle mücadelemizde bize kalkıp kimse hesap soramaz. Sınırlarımızın güvenliği için başlattığımız harekatları kimseden destek alamasak da yürütecek, sonuçlandıracak güce, imkana ve kararlılığa sahip olduğumuzu herkese gösterdik" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bir dönem yabancı dizilerin istilasına uğrayan ülkemiz, bugün dünya çapında sinema, dizi, belgesel programlarına imza atıyor. Bugün Türkiye dizi ihracatında dünyada ikinci sıraya yükselmiştir. 

"PAZAR GÜNÜ PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM"
Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz. Bu ilke ile yoğun bir diplomasi trafiği yürüttük. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunurken, Rusya'ya yönelik akıl dışı politikalarla bölgedeki ateşin körüklenmesine de karşı çıktık. Esir takası da ülkemizin arabuluculuğunda oldu. Pazar günü Putin ile görüşeceğim. Zelenski ile de görüşmem olacak. 

"TERÖRİSTLERLE MÜCADELEDE KİMSE BİZE HESAP SORAMAZ"
Teröre destek veren Avrupa ile ortak gelecek hayali zor. AB tam üyelik sürecindeki aleni haksızlıkları, örtülü ambargoları ve daha nice sorunları saymıyorum. Biz 2. Dünya Savaşı'ndan sonra tercihini Avrupa ile yürümekten yana kullanmış bir ülkeyiz. Avrupa'ya katkılarımızı kimse inkar edemez. Yaptığımız onca fedakarlığa rağmen, birliğimizi ve beraberliğimizi tehdit eden terör örgütleriyle mücadelemizde yalnız bırakıldığımız asla unutmayacağız. Binlerce tır silah, mühimmat, araç gereç, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine gönderilmiştir. Bunu gönderen ülke NATO'da beraber olduğumuz ülke. NATO'da seninle beraberiz de bunca silah, mühimmatı nasıl gönderirsin. Yok diyor böyle bir şey, bütün video yayınlarını kendilerine gönderdik. Türkiye'ye bunları anlatamazsınız. Teröristlerle mücadelemizde bize kalkıp kimse hesap soramaz. Sınırlarımızın güvenliği için başlattığımız harekatları kimseden destek alamasak da yürütecek, sonuçlandıracak güce, imkana ve kararlılığa sahip olduğumuzu herkese gösterdik. İnşallah siyasi, diplomatik, ekonomik etkinliğimizi artırarak, savunma sanayii başta her alanda etkinliğimizi artırarak konumumuzu daha da ileri taşıyacağız. 

"NATO'DA BERABERİZ AMA YUNAN ADALARINI SİLAHLARLA DONATIYORSUN, BİZ HALA F-16 MESELESİNİ ÇÖZEMEDİK
Ege ve Akdeniz'de Yunanistan'ın provokatif girişimlerine cesaret verenlere de eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. NATO'da beraberiz ama Yunanistan'ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun. Biz hala bir F-16 meselesini sizlerle parasını verdiğimiz halde çözemedik. Kıbrıs meselesinin somut adımlarla çözüme kavuşturulması için diyalogdan vazgeçmiyoruz. Bölgesel ve küresel meselelerde Türkiye'siz bir çözüm olmadığını artık herkes anlıyor, görüyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla takip eden değil, takip edilen ülke konumumuzu daha da pekiştireceğiz. 
HABER GLOBAL