Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ekonomi' mesajı: Olumlu gelişmeler bekliyoruz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, ekonomiye dair önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Olumlu gelişmeler bekliyoruz. "Serbest piyasa ekonomisi ilkelerinden asla taviz vermiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'daki zirvenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Ukrayna ziyaretini şöyle değerlendirdi:

“Ziyaretim vesilesiyle, savaşın Ukrayna’da neden olduğu fiziki yıkımın boyutlarını ve Ukrayna’ya yardımlarımızı da masaya yatırdık. Stratejik ortağımız Ukrayna ile iş birliğimizin daha da güçlendirilmesi için her düzeyde temaslarımızı sürdürmek hususunda mutabık kaldık. Görüşmelerimizin, bölgemiz için, küresel barış ve istikrar için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Erdoğan, tahıl sevkiyatı konusunda, "Üçlü görüşmede, Ukrayna tahılının ihracı amacıyla kurulan mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi için atılabilecek adımlar üzerinde durduk. Diplomatik sürecin canlandırılması için uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğine işaret ettim" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Zaporijya konusu gerçekten rastgele bir konu değil. Ama birinci derecede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu işin yakın takibinde olması ve neler yapılması gerektiği hususunda belli bir yükü üstlenmesi lazım. Burada şu an itibarıyla içeride Ukrayna’nın bu alanda etkin ve yetkin elemanları bulunuyor.”

EKONOMİ MESAJI
Türkiye ekonomisine dair mesajlar veren Erdoğan, "Olumlu gelişmeler bekliyoruz. Serbest piyasa ekonomisi ilkelerinden asla taviz vermiyoruz. Son dönemde model kapsamında uyguladığımız politikaların olumlu sonuçlarını da almaya başladık. Bununla birlikte özellikle IMF’nin yaptığı son açıklamalara baktığımız zaman, Türkiye’nin ekonomik olarak dünya ülkelerinden farklı bir konumda olduğunu, çok daha isabetli bir büyüme parametresini yakaladığını IMF kendisi ifade ediyor. Böyle bir konumdayız ve biz önümüzdeki dönem için ülkemizi olumsuz değil, tam aksine olumlu gelişmelerin beklediğini görüyoruz" diye konuştu.

"BİRİLERİNİ TERBİYE EDİYORUZ"
Erdoğan, Tarım Kredi indirimleriyle ilgili olarak, "Tarım Kredi Kooperatiflerinin attığı bu adımla biz vatandaşımıza uygun fiyatlı ürünleri ulaştırırken bir yandan da birilerini terbiye ediyoruz. Şu anda Tarım Kredi raflarında ürün kalmadı. Tarım Kredi marketlerindeki olayla, diğer zincir marketler fiyatları hemen indirmeye başladılar, başlayacaklar. Bizim derdimiz zaten para kazanmak değil. Burada tek derdimiz piyasayı balanse etmek, vatandaşa ucuz, kaliteli ürün yetiştirmek" ifadelerini kullandı.