Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hatay açıklaması: 'Kesin kararla seçimi kazandı'

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun Hatay'da seçimin yenilenmesi talebini reddetmesini değerlendirirken, "Mehmet kardeşimiz kesin kararla seçimi kazanmış oldu" dedi. Ayrıca, Hatay'ın depremden etkilenmesiyle ilgili yardım sözü vererek, bayramdan sonra bizzat Hatay'ı ziyaret edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Antakya ilçesinde düzenlenen iftar programında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin aramasının ardından, Yüksek Seçim Kurulu'nun Hatay'da seçimin yenilenmesi talebini reddetmesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Sizler azmettiniz, karar verdiniz ve bunun sonucunda Hatay'da Mehmet kardeşimiz kesin kararla seçimi kazanmış oldu." dedi. YSK'nın kararına atıfta bulunan Erdoğan, Hataylılara seslenerek, gelecekteki süreçte hizmetlerin artacağını ve Hatay'a olan bağlılıklarını sürdüreceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'ın 6 Şubat'taki depremlerden etkilendiğini hatırlatarak, bu süreçte sıkıntıları aşmak için çaba göstereceklerini belirtti. Ayrıca, bayramdan sonra şahsen Hatay'ı ziyaret edeceğini ve Ramazan Bayramı'nın tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

cumhurbaşkanı erdoğan hatay