Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerle iftar programında Gazze'deki İsrail işgaline sert tepki gösterdi. Gazze'nin çocuk ve kadın mezarlığına dönüştüğünü belirten Erdoğan, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar" dedi. İsrail yönetimine hesap sorma çağrısında bulunan Erdoğan, Gazze'deki katliamı kınayarak İsrail'i "katil, zalim, hırsız, faşist" olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerle iftar programında Gazze'deki İsrail işgaline yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığına dönüşmüştür. Bunu sadece biz değil bölgeyi ziyaret eden herkes söylüyor. Biz böyle konuştuğumuzda Netanyahu ve cinayet şebekesi rahatsız oluyor. Şimdiye kadar gizli açık her yolu denediler. Tayyip Erdoğan'ın hakkı ve hakikati haykırmasına asla engel olamadılar. Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullanarak İsrail yönetimine hesap sorma çağrısında bulundu.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirdiğini ve sivil halkı katlettiğini belirtti.

recep tayyip erdoğan israil gazze iftar