Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-35 Programı hakkında Açıklamada bulundu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-35 meselesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim şu anki plan ve programımızda F-35'ten ziyade F-16'lar var. F-35 konusuna şu an için ara verilmiş durumda." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yerli savunma sanayi projeleri ve F-35 meselesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, TUSAŞ tarafından yürütülen Milli Muharip Uçak KAAN projesinin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Fakat, F-35 meselesiyle ilgili olarak Erdoğan, "Bizim şu anki plan ve programımızda F-35’ten ziyade F-16’lar var. Bize gelen senatörlerle F-16 hususunda neler yapabileceğimizi görüşüyoruz. Bunun dışında gerek bizim gerekse Dışişleri Bakanımızın ABD Dışişleri Bakanı ile yaptıkları görüşmeler var. Konunun sıkı takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Şubat ayında ABD Senatosu'nda alınan kararla, Türkiye'nin 23 milyar dolarlık ödeme karşılığında F-35 yerine 40 adet F-16 Block 70, F-16 Block 70 modernizasyon kitleri ve uçak motorları almasına karar verilmişti. Erdoğan, şu an için F-35 konusuna ara verildiğini belirtirken, ilerleyen süreçlerde Türkiye'nin programa tekrar dahil olup olmayacağı merak konusu olarak duruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan F-35 meselesi Milli Muharip Uçak KAAN TUSAŞ