Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu'na Sert Sözlerle Yüklendi: "İstanbul 30 Yıl Geriye Gitti"

TAKİP ET

AK Parti'nin Büyük İstanbul mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulunarak, şehrin geriye gittiğini ve beceri eksikliğinin temel sorun olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Büyük İstanbul mitinginde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, İmamoğlu'nun beceri eksikliği ve vizyon sorunu nedeniyle İstanbul'un 30 yıl geriye gittiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin İstanbul mitinginde yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:

"İstanbul'un temel sorunu imkan ve kaynak kıtlığı değil, vizyon ve beceri eksikliğidir. Mevcut başkan 'Engelleniyoruz' yalanına sarılıyor. Bu şehir 30 yıl geriye gitti, balya balya paralar bir yerden gelip gidiyor."

Erdoğan, İstanbul'daki seçim atmosferine de değinerek, "Meydan gümbür gümbür 31 Mart'a yürüyor. Sevgili İstanbullular, kıymetli hanımefendiler, aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 1 hafta durmayacağız, gece gündüz demeden çok çalışacağız. 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un tarihi ve önemine vurgu yapan Erdoğan, "İstanbul, senin için ne desek eksik kalır. Biz de sözün bittiği yerde alt-üst yapısı ile sana hizmete talibiz. Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? İstanbul'un belediyecilik hizmetlerinde yeni dönemin kapılarını beraber açacağız." dedi.

Ekrem İmamoğlu'na da sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Şu Haliç neydi, rezillik. Orayı çamur deryasından bu kardeşiniz kurtardı. Ve şimdi orada oyun parkları var. Bu kardeşinizi İstanbul'a başkan yaptığınızda İstanbul'un hali çöp çamur çukurdur. CHP işte bu. Ekrem denen arkadaş göreve başladıktan sonra ne değişti, yine çöp çukur çamur. İsraftan bahsediyor, israf sende. Akıllı belediyecilik diyor, nerede akıllı belediyecilik. Akılsız belediyecilik bu." şeklinde konuştu.

Erdoğan, İstanbul'daki seçimlerde gösterilen destekten memnuniyet duyduğunu ancak daha yüksek destek beklentisi içinde olduklarını belirterek, "İstanbul'u Muradına kavuşturarak bu hedefine de ulaştıracağız. Sağlam adam sağlam aday. İstanbul 1 Nisan'da yeniden gerçek sahiplerine kavuşacak. Eser ve hizmet siyasetini tekrar başlatacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti in Büyük İstanbul mitinginde konuştu İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu a sert tepki siyaset gündem samsun haber haber