Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim sonuçlarını analiz ediyoruz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti ve Cumhur İttifakı bu süreçten güçlenerek çıkacak. Siyaset yolculuğumuzu aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Seçim sonuçlarını titizlikle analiz ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti teşkilatlarına seslendi. Erdoğan konuşmasında yerel seçim hakkında şu ifadeleri kullandı:

"BİZ DE HER PARTİ GİBİ SEÇİMLERİN MUHASEBESİNİ YAPIYORUZ"

Seçim sonuçları elbette ayrı ve kapsamlı bir değerlendirmenin konusudur. Biz de her parti gibi seçimlerin muhasebesini yapıyoruz, yapacağız. Asla kolaya kaçmadan, milletin sandıkta verdiği mesajları tüm boyutlarıyla okuyor, en ince detayına kadar analiz ediyoruz. Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz MYK toplantımızda bunun ilk adımını attık.

İnşallah halkayı sürekli genişleterek istişarelerimize devam edeceğiz. Biz kurulduktan sadece 15 ay sonra milletin teveccühüne mazhar olmuş, 22 yılda girdiği 17 seçimin hepsinde sandıktan birinci çıkmış bir partiyiz. Seçim başarılarımızın arka planında milletimizle hep güçlü gönül köprüleri kurmamız vardır. Kendimizi yenileme, güncelleme, güç ve enerji toplamış olarak yola revan olma konusunda her zaman farkımızı ortaya koyduk. Siyaset yolculuğumuzu aynı şekilde sürdüreceğiz.

"AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR"

Burada şu hususu bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyorum. Biz sizin şer gördüklerinizde hayır olabilir ikazına ram olmuş insanlarız. Biz, olanda hayır olduğuna tüm kalbimizle inanan bir kadroyuz. 31 Mart seçim sonuçları Allah'ın izniyle AK Partimiz için, davamızın geleceği için, Türkiye'nin istiklal ve istikbali için hayra tevdir olacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı bu süreçten çok daha güçlenerek çıkacaktır. Bundan en küçük bir şüphe duymuyoruz. Sizlerden de asla yeise kapılmamamızı, tefrikaya düşmemenizi, aramıza nifak sokmaya çalışan fitne odaklarına karşı uyanık olmanızı bekliyorum Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Ramazan Bayramının hepimizi saran manevi havasının bu duygularımızı perçinlemesini ve kökleştirmesini temenni ediyorum.

recep tayyip erdoğan ak parti yerel seçim