Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek Yargı Kurumları Arasındaki İhtilafı Gidermek Mecburiyetindeyiz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 12. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, yüksek yargı kurumları arasındaki ihtilafları çözme mecburiyetinde olduklarını ifade etti.

Erdoğan, adaletin önemine vurgu yaparak, yargının sorumluluklarını yerine getirmesini sağlamak için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Açıklamalarından Satırbaşları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'ne katılarak, görev yerleri belli olan 148 hakim ve savcıyı tebrik etti.

Adaletin, toplumun temeli olduğunu vurgulayan Erdoğan, adaletin kaybolduğu toplumların kısa sürede çöktüğünü ifade etti.

Yüksek yargı kurumları arasında Anayasa'da belirtilen görev tanımları ve sınırlar konusunda belirsizlik olduğunu belirten Erdoğan, bu ihtilafları çözmenin mecburiyetinde olduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, yargıda yaşanan tartışmaların devam etmesinin ülkenin terörle mücadelesi gibi konularda sıkıntılara neden olabileceğine dikkat çekti.

Adalet sistemini güçlendirmek adına yapılan çalışmalara vurgu yapan Erdoğan, yargıdaki dağınıklığı ortadan kaldırmak için anayasa ve yasa düzeyinde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Meclis'te geniş bir uzlaşma zemini oluşturularak, anayasa değişikliklerine gidilmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, bu konuda uzlaşma sağlanamazsa yargıdaki sorunları giderecek anayasa değişiklikleri için çalışacaklarını söyledi.

Erdoğan, adaletin temsilcileri olan hakim ve savcılara hitaben, görevlerini yerine getirirken hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalmalarını ve milletin güvenini kazanmalarını istedi.

Yargıda yaşanan sorunların çözümü için hayata geçirilen reformları anlatan Erdoğan, bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunulan 8. Yargı Paketi'nin önemine değindi.

cumhurbaşkanı yüksek yargı kurumlar Toplantı beştepe