Danıştay'tan FETÖ'den İhraç Edilen Hakim ve Savcılara İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Danıştay, FETÖ ile irtibat ve iltisakları nedeniyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcılardan 5 bin 112'sinin dava açtığını ve bu davaların değerlendirildiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, 3 bin 799 davada ret kararı verilirken, 435 davada ihraç işlemi iptal edildi. Bu kararlara ilişkin 3 bin 448 temyiz başvurusu da karara bağlanmış durumda.

Danıştay Başkanlığı, FETÖ ile irtibat ve iltisakları nedeniyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcılardan 5 bin 112'sinin açtığı davaların durumunu paylaştı. Danıştay 5. Dairesi tarafından değerlendirilen davalarda, 3 bin 799 davada ret kararı verildiği, 435 davada ise ihraç işleminin iptaline karar verildiği ifade edildi. Bu kararlara karşı yapılan 3 bin 448 temyiz başvurusunun da sonuçlandığı belirtildi.

Ayrıca, Danıştay Başkanlığı, basında çıkan "Danıştay 5. Dairesi'nin 400'den fazla hakim ve savcı için göreve iade kararı verdiği" haberleri üzerine bir açıklama yaparak, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve henüz konunun gündemlerinde olmadığını belirtti.

Danıştay'ın açıklamasına göre, darbe girişimi sonrası yapılan yasal düzenlemelerle terör örgütleri ile irtibatlı olduğu iddia edilen hakim ve savcıların meslekten çıkarılmasıyla ilgili davalar devam etmektedir.