DEAŞ Moskova'daki Kanlı Saldırıyı Üstlendi

TAKİP ET

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Crocus City Hall adlı konser salonunda gerçekleştirilen kanlı saldırıyı DEAŞ üstlendi. Saldırıda silahlı 5 kişi sivillere kurşun yağdırırken, aynı zamanda konser alanının bulunduğu AVM'yi de ateşe verdi. Bu korkunç olayda çok sayıda kişi hayatını kaybederken birçok kişi de yaralandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırı hakkında ilk anlardan itibaren bilgilendirildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in bilgilendirildiğini açıkladı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev ise saldırıya ilişkin açıklama yaparak hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve kurbanların sevenlerine güç diledi. Medvedev, teröristlerin toplu infazlarına ve ailelerine yönelik baskılara karşı verilecek güçlü karşılığın önemini vurguladı.

Ayrıca, Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse, onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı acımasızca mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

moskova saldırı moskova saldırıyı üstlenen DEAŞ Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konser salonu saldırıda silahlı 5 kişi 40 an fazla ölü ve yaralı dünya gündem samsunhaber haber