DEAŞ Operasyonunda Yakalanan 33 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

TAKİP ET

Sakarya'da düzenlenen DEAŞ'a yönelik "Bozdoğan-11" operasyonları kapsamında gözaltına alınan 33 şüpheli, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen operasyonlarda yakalanmıştı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Yenikent Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından 33 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonlarda ele geçen delillerle şüphelilerin "yerel seçimler öncesi eylem hazırlığı ve arayışı içerisinde oldukları, çatışma bölgelerine eleman temin ettikleri, terörizmin finansmanı kapsamında örgüte maddi yardım sağladıkları ve illegal mescit ve medrese yapılanması şeklinde faaliyet yürüttüklerinin tespit edildiğini" belirtmişti. Operasyonlar neticesinde 4 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, çeşitli yaşam malzemeleri, çok miktarda döviz ile yasaklı yayın ve dokümanlara el konulmuştu. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etmişti.

DEAŞ Operasyonu sakarya 33 şüpheli asayiş gündem samsunhaber sondakikahaber haber