Denizanalarının İstilası: Turizmi ve Balıkçılığı Tehdit Ediyor

TAKİP ET

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Akdeniz'e kıyısı olan sahil şeridinde görülen yüzlerce ölü denizanası, bölgedeki turizm ve balıkçılık faaliyetlerini olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, denizanalarının sayısındaki artışın temel sebebini küresel iklim değişikliği ve deniz yüzeyinin ısınması olarak açıklıyor.

Geçtiğimiz hafta başlayan olayın, şu an itibariyle Hatay'ın Samandağ ilçesinde sahile vuran ölü denizanalarıyla kaplı bir manzara oluşturduğu bildirildi. Bu durum, denizanalarının balık yumurtalarını ve yavrularını tüketmesinin, balıkçılık açısından ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısını beraberinde getiriyor. Aynı zamanda, turistik bölgelerde denizanalarının yoğunluğunun turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Biyolog Dr. Samim Kayıkçı, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin giderek arttığına dikkat çekerek, deniz yüzeyinin ısınmasıyla denizanalarının sayısının arttığını vurguluyor. Turizm bölgelerinde bu durumun ciddi bir sorun teşkil edebileceği ve balıkçılık faaliyetlerini olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

akdeniz hatay samandağ ilçesi denizanası istilası turizm balıkçılık tehdit