Denizlerde av yasağı başladı

TAKİP ET

duyuran Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağının geçerli olduğunu vurgulayarak, "İyi bir gelecek için avlanma usul ve esaslarına uyulması gerekiyor. Yasaktaki amaç günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak" dedi.

Sağlam'ın açıklamalarına göre, Karadeniz'de 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ve trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasaklanmış durumda. Ancak Samsun ili Yakakent ilçesi Çayağzı Burnu ile Ordu ili Ünye İlçesi Taşkana Burnu arasında ortasu trolü ile çaça avcılığı devam edecek.

Denetimlerin su ürünleri stoklarının korunması ve avcılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yapıldığı belirtilirken, avlanma sezonu içerisinde kurallara uymayanlar hakkında çeşitli yaptırımların uygulanacağı ifade edildi. İdari para cezası, ruhsat tezkerelerinin askıya alınması ve ürünlere el konulması gibi yaptırımların bu kapsamda değerlendirileceği kaydedildi.

Sağlam, av yasağı süresince herhangi bir istihsal ürünün kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, ideal avcılığın dengeli avcılık olduğunu ve aşırı, kuralsız avcılığın gelecek ve önemli bir zenginliğin yok edilmesi anlamına geldiğini aktardı. Yasakların amacının günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olduğunu da sözlerine ekledi.