Deprem Bölgesine  Yardım Yağıyor 

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik depremin ardından bölgeye, Sinop, Amasya, Ordu ve Tokat'tan yardım yağıyor.   

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde olduğu gibi Tokat’ta da hissedildi. Depremde Tokat’ta yıkım veya göçük yaşanmadı. Tokat’tan deprem bölgesine AFAD ekibinden 3 araç, 15 kişiden oluşan arama ve kurtarma ekibi Kahramanmaraş'a yönlendirildi. 

Türkiye’de 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedeler için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sosyal medyadan yaptığı destek çağrısı üzerine harekete geçen Ordulular, Büyükşehir Belediyesi Binası'nı yardımlarla doldurdu. Başkan Güler, "Sabahın ilk saatlerinde arama-kurtarma ekiplerimiz yola çıktı. Bununla birlikte 5 bin kişilik mobil mutfak tırımız yola çıktı "dedi. 

YARDIM KAMPANYASI 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, Sinop Valiliği koordinesinde afet bölgesinde çalışmalara yardım etmek ve arama kurtarma çalışmalarına katılması için çok sayıda personel ve araç sevk edildi. Sinop Belediyesi ise afetzedeler için battaniye, ısıtıcı, kışlık kıyafet ve çocuk bezi gibi eşyalar başta olmak üzere yardım kampanyası başlattı. 

İHA 

Vatandaşlar belediyeye koştu 

Ordu'da vatandaşlar belediyenin başlattığı yardım kampanyasına destek olmak için kuruma koştu. 


Tokat'tan ekipler 
gitti, Sinop'ta kampanya başlattı 

Tokat'tan ekipler bölgeye sevkedilirken, Sinop Belediyesi'de yardım kampanyası başlattı.