'Deprem Bölgesinin  Yardıma İhtiyacı Var'

TAKİP ET

SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, deprem bölgesinde vatandaşların yardıma muhtaç durumda yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, 'sosyal devlet' vurgusu yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na(KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, depremlerin yasının tutulduğu şu günlerde bölgede yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanların yardıma muhtaç olduğuna dikkati çekti. 

SORUNLAR YAŞANIYOR 

Ocak, "Yaptığımız gözlemlerde bölge halkının çadır ihtiyacının devam ettiği, kırsal bölgelere ve uzak köylerde çadırlara ulaşamadıkları, kendi olanakları ile kurdukları küçük  çadırlarda 8-10 kişi kalmak zorunda  olduklarını belirtmişlerdir. Depremden bu yana bir ay geçmesine rağmen hala çadır alamayan ,yakınlarının çadırlarında kalabalık bir şekilde  kalmak zorunda olan Aileler tespit edilmiştir. 
Buralarda yaşayamaya çalışan insanlar en büyük sorunlarının temiz su,  duş  tuvalet ihtiyaçları olduğu ,özellikle bu konuda kadınların mahremiyet açısından çok zorlandığı ,tuvalet ihtiyaçlarını engellemek için su içmediklerini ,çöplerin  toplanmadığını söylemektedirler "dedi. 

Feride SEZGİN